香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 5306|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

個性真偽一問

小弟剛玩番無耐 開番隻封塵既bw
睇番幾年前第2隻板同人換左隻水伊
hp d sd31
都去過地鐵check過無錯
但係睇番大大們教的生蛋post
發現以下個性既句子一個都無 咁係咪姐係隻野係改獸
引用一下sor
以下是個體31時顯示的個性,如果個性不是以下六種,那即是你的精靈一項31個體也沒有
注:精靈是以下個性不代表必定31個體

HP        昼寝(ひるね)をよくする        Often dozes off
攻擊        暴れる(あばれる)ことが 好き(すき)        Likes to thrash about
防禦        打たれ(うたれ)強い(づよい)        Capable of taking hits
特攻        イタズラが 好き(すき)        Mischievous
特防        ちょっぴり 見栄(みえ)っ張り(ぱり)        Somewhat vain
速度        物音(ものおと)に 敏感(びんかん)        Alert to sounds
可能係U唔係V
去地鐵check只可以check 50LV既能力值
如果想check清楚係V定U
可以去地鐵站搵個藍色頭髮既男人問清楚
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=77155 (3.2)
回復

我重來都唔入地鐵戰鬥時check的..
我就係同o個條友講野 佢話係hp d sd係31
但係info到就無o個6句其中1句
回復

你去可以去地鐵站搵個藍色頭髮既男人問清楚啦
回復

都話就系問左……你睇清楚啲我講野……
回復

我睇錯野 SRY= =
如果條友話係31
但係個性唔match
咁似係改獸
回復

係改獸無錯
回復