香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 5727|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

有咩特盾同物盾好介紹

諗住玩草主,No.555,No.612,1隻特盾同埋物盾,仲有隻唔知玩乜,草主玩特攻,no.555同No.612,玩物攻,另外唔知加多隻咩好同埋加多隻物盾同特盾(所以唔知有邊隻物盾同埋特盾好玩想問大家)
仲有希望大家話下我知如果遇到乜就全軍覆沒,介紹D解決到果D難題既寵
回復

如果是新精靈的話
598草鋼
593水鬼
應該可以滿足你的
回復

我諗兩隻都唔岩我,希望唔好介紹同屬性,除非有理由啦
回復

另外我想問下No.612岩唔岩玩物攻,我似似都抽唔到物攻性格...
回復

我諗兩隻都唔岩我,希望唔好介紹同屬性,除非有理版啦
popo30057 發表於 19/10/2010 10:30 PM

598草鋼的防三角,71血131防116特防,加埋鐵刺特性(中近身招傷對手,裝埋地盤帽一次減人四分一血),再學埋咀咒強化和寄種,咁的物盾去邊度搵(你驚草招重複,但你搵佢做盾基本上擺招鐵頭功就夠了)
593水鬼是本作有潛力的特盾100血和105特防,抗性多,再加埋自我復原,特攻又唔差,咁你都唔收貨猜冇野好講

另外我想問下No.612岩唔岩玩物攻,我似似都抽唔到物攻性格...
popo30057 發表於 19/10/2010 10:31 PM

牙龍唔玩物攻
等於幸福蛋去做物盾
回復

598草鋼的防三角,71血131防116特防,加埋鐵刺特性(中近身招傷對手,裝埋地盤帽一次減人四分一血),再學埋咀咒強化和寄種,咁的物盾去邊度搵(你驚草招重複,但你搵佢做盾基本上擺招鐵頭功就夠了)
593水鬼是本作有潛 ...
kkk777567 發表於 19/10/2010 10:42 PM

但係佢一見火就死- -就算幾高防都食唔到四下啦,不過可能你都講得有道理既
回復

但係佢一見火就死- -就算幾高防都食唔到四下啦
popo30057 發表於 19/10/2010 10:46 PM

盾唔係咩都要硬擋硬食的
冇天下無敵打唔入的盾的,點都有天敵的,弱點唔多就得喇
而且我仲醒多隻水鬼比你,就係比你拎黎聯防
火放/熱風之類的火特攻招唔會傷到水鬼分毫
雖然佢的防弱少少,但因為血多,而且有抗性的問題
火牙/火拳沒屬修的話,都唔會比到太多傷害比佢
只有555的火推比較難擋D,但最多都只扣到半血多D
這兩隻岩唔岩洗自己諗下啦
回復

593水鬼是本作有潛 ...
kkk777567 發表於 19/10/2010 10:42 PM

姐係話兩隻都係要-sp??
回復

姐係話兩隻都係要-sp??
popo30057 發表於 19/10/2010 11:00 PM

563棺材兩防高,但血太少,又冇回復招和抗性唔多,不太好用
仲有隻589蟲鋼防三角都幾高的,但又是四倍怕火的,個人沒玩這隻
要搵隻幫到草鋼的防火盾暫時都是諗到水鬼,一唔係用引火特性的鬼火,不過就要同你隻555二選一
回復