香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 3196|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

[討論] 音樂大會= =?

bw作將華麗大賽轉左做音樂大會,但好似冇咁多人注意,
係因為唔好玩定係咩?
玩法係點好似冇人講過?
我玩左一兩次都唔明做咩!
冇第一名,冇禮物,只係睇著d pm 係到跳舞
回復

我玩過一次咁大把...-3-"
先選一隻精靈參加,再選劇目
之後,佢會叫你幫精靈裝飾
進入畫面後,有一系列的飾物讓你裝飾精靈(那些裝飾品貌似會自動攝到適當位置)
裝飾後,自己精靈+3隻其他精靈就會上台載歌載舞直到表演完了...
最後會有人影相,返回後台貌似會有禮物.....
之後能在牆上看回表演時的照片。
大概就這樣...
回復

我玩過一次咁大把...-3-"
先選一隻精靈參加,再選劇目
之後,佢會叫你幫精靈裝飾
進入畫面後,有一系列的飾物讓你裝飾精靈(那些裝飾品貌似會自動攝到適當位置)
裝飾後,自己精靈+3隻其他精靈就會上台載歌載舞直到表演 ...
C_cHuNxD 發表於 17/10/2010 02:38 PM

有咩禮物?
係唔係有美麗度個d
回復

有咩禮物?
係唔係有美麗度個d
mrbean 發表於 17/10/2010 02:43 PM

如果有呢D度數..
既話應該精靈表個到睇到美麗,可愛度既表...
回復

有咩禮物?
係唔係有美麗度個d
mrbean 發表於 17/10/2010 02:43 PM

是不是指完成一次賽事後再問人可取得飾物啦?
那些飾物只有在音樂會中作裝飾而已, 不過集齊100件可升級訓練員卡...

音樂會中, 在射燈照著時用道具基本上就可以勝出了...
裝飾時有什麼就裝什麼吧, 越多越好,
還有就是, 最後跳得最高的就是勝利者,
不過這可能大家都知道了...
回復

如果有呢D度數..
既話應該精靈表個到睇到美麗,可愛度既表...
池佐島野香 發表於 17/10/2010 02:46 PM

咁係唔係音樂大會的飾物會增加
回復

基本上可算是低能的東東?

仲有個場好似有得玩打捧球?
回復

希望再出會改善一下
回復

首先每次選擇一首歌曲入場。
主持會告訴你這次的比賽是form男性/女性。(男性喜歡網球王子 女性喜歡可愛的東東...?)
接著裝飾是最重要的,因為手上的東西是可以使用,增加你的評分。
所以最好手上都有物品。
接下來就是show time,最重要是爭取觀眾的視力。
當你使用物品(mon的左下/右下) 鏡頭就會轉向你 但別人使用又會轉向他人。
每個音樂show都有一段時間是每個精靈表演(光源只照著你),那時用物品是最好的。
(但別人使用了物品鏡頭就不向你了)
有呼聲代表評價上升。

當比賽完結,主持會有說話跟每位人兄講,順序為4->3->2->1(最後找你說話代表你最高評分)
比賽完結後會場會有你的粉絲,跟他們說話會說你很帥很型很強很可愛,然後給你一些裝飾。(只供音樂show用)。
玩得多可能會送精靈蛋(未證實)

再者,音樂show的上層有個不能進去的地方,可能要達到什麼條件才能進去吧?
順帶一提,可以上pgl取得最新的音樂。

===運動場===
上面有人提到我就講埋了
個度每日都會有唔同既運動show,入面既觀眾/運動員大部份都可以戰鬥。
每日都會轉換,升級好地方。
當一周目過關後,那兒的訓練員全部60lv up。
而且會使用舊作精靈。
單純是給予經驗值和圖鑑資料的地方。
回復