香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 3264|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

我第一次打4 大天王應該用邊6隻小精靈

我第一次打4 大天王應該用邊6隻小精靈
006 火主 45LV
043 水蛙 49LV
110 電獌 41LV
066 惡系 42LV
117 龍系 40LV
121 冰系 44LV
146 草+格 42LV
145 岩+格 42LV
144 鋼+格 42LV
第一次打四大哪裡來3聖獸了
回復

其實三鹿奶粉系一周目未通關就可以抓兩個了,只不過系D人懶得穩。
不過貌似三鹿通一周目作用唔大,排除果三只 = =
回復

首先因為有鬼天王同超能天王, 我建議必用066惡系.
火主可以用尼對付惡天王, 但惡天王有隻惡地系鱷魚, 火主速唔夠佢快, 可能會比佢用地震秒掉, 所以我認為你應該要有水蛙. 但要小心超能天王有隻超飛圖騰, 所以你都係有隻電鰻好D. 仲有, 要準備カゴのみ防超能天王隻MUSHANA用催眠. (想知カゴのみ係點ge樣, 自己上AUCY睇, 如果你有打晒所有街邊TRAINER, 你應該會有4至5個カゴのみ)

只用066打兩個天王可能有D吃力, 不過鬼天王有兩隻鬼火同鬼地, 可以用水蛙對付, 鬼地物防及速不高, 滑浪應該兩下打得死 (不可用冰系, 因為果隻鬼地識格鬥系招, 而且佢物攻高). 問題係鬼火, 有145的變態特攻種. 速度仲比水蛙快少少, 不過你嗰隻066惡格應該可以惡系物攻招佢.

問題係格鬥天王, 佢最隊都係純格鬥, 你呢隊野好難打, 所以我強烈你練隻超能力系去對付佢. 最好用隻速高ge去打, 因為格天王D獸物攻極嚇人, 比佢打兩至三下一定無命. 好在佢特防不強, 用精神念力應該可以高速秒佢, 不過最後嗰隻三段進化ge格鬥比精神念力打一下可能會有小小HP剩, 不過你應該可以跟住事旦揾隻高攻PM打埋佢. 你都係去AUCY揾吓表關有冇高速高特攻PM學到精神念力好D.

仲有, 無論你最後陣容係點, 你都要至少準備20個200血回復藥及10個起死回生藥.希望我GE意見幫到你.

建議陣容:
066惡, 火主, 水蛙, 電鰻, 高速高特攻精神念力PM
回復

我用隻惡系+隻念力系都差多打到 最衰我用火主 打4天用火主好難打 隻隻都克死你
回復

當時我都係用草主再加隻升左努力抽左個體o既牙龍就ko左=.= 其實有回復藥 狀態回復 番生神丹 再加 2隻5xlv都夠打.....樓主仲要咁多4x 5x lv=.= 配合番剋各天王o既屬性技應該可輕鬆ko
回復

沙鱷單挑無怨念...
逆鱗 地震 狂咬 岩石封印- -
回復

同意E個講法~沙鱷速攻OK 加上自信過剩....
沙鱷基本上打到鬼同超能~只要唔中睡眠/鬼火就得
格斗用沙漠捉戈隻超飛/黑版女巫或白版識飛史來姆就得
惡系用要傳機進戈隻已經好夠打
火主本人感覺上打四大幫唔到咩手..佢D招威力大但係大多數要扣返自己血...
回復

+隻蓋亞岩家族出黎頂兩下再食藥都唔差喎
回復

1周目4大是但用啦...廢到咩咁 係後面難打啫 2周目我用火蟲屈了..
回復