香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4571|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

[求助] 首次登入PGL問題

我第一次登入PGL,我跟隨置頂POST指示,先註冊帳號,再O係NDS取得Game Sync ID Code,之後我打算登入時,顯示出以下訊息,請問係咩意思呢??

登錄/註冊後可看大圖

我見佢好似話要打10個字,我就O係下面O個項打夠10個字,不過彈出另一個訊息.

登錄/註冊後可看大圖
那位置應該是要輸入10位英數字的'Game Sync ID Code'的...
是輸入錯誤了嗎?
回復

樓主小心把V看成Y 這個fake了我2個星期
回復

原來真係打錯左D野~~THX解答,不過有其他問題..
我想連上夢世界時,彈出以下訊息...係咪叫我叉電??(但我插住火牛玩都彈)

登錄/註冊後可看大圖
回復

他是叫你充足電,等上一天。
回復

就是說Game Sync的能量用完了, 請等到明天(凌晨就可以)吧,
其實就是指一天只能上傳pm一次,
不過更換主機和調教時間也會出現此情況...
回復

而家連得上,已經揀左一隻精靈訓覺,我想問而家邊度可以輸入暗號拎創世神??
有冇人可以簡單講下個流程我知(步驟請講明係PC做定NDS做..)
回復

而家連得上,已經揀左一隻精靈訓覺,我想問而家邊度可以輸入暗號拎創世神??
有冇人可以簡單講下個流程我知(步驟請講明係PC做定NDS做..)
supersaiyan 發表於 18/11/2010 03:47 PM

按紅色括住的欄

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

之後便類似下圖, 在最底的欄輸入暗號後, 再按

登錄/註冊後可看大圖

然後..可能還有按鈕要你按...不太記得了

再入夢世界, 入屋內按第4項, 便會見到阿爾宙斯在左欄
之後你可以如平常般玩夢世界並可送所捉的精靈回high-link
再過一天, 再如常般玩pgl, 待精靈醒來便會自動傳送阿爾宙斯和所捉的精靈回high-link
阿爾宙斯位於high-link較高的位置

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
回復

THX解答~~另外,O係夢世界捉左既精靈、傳左去high-link森林既精靈,係咪冇時間限制幾時去拎都得??

同埋,O係夢世界中出現既精靈,係完全隨機出1-493既所有精靈,定係好似GAME入面咁,有分邊度出咩精靈??
夢世界有冇歷代主角寵、神獸捉??
回復

夢世界所有捉到的精靈會直至你傳送回high-link之森便會消失
e.g.今天捉到abcde, 今天暫時不傳回nds, 明天仍會在"樹"中看到abcde, 直至選a傳送回high-link之森, bcde便會消失
所有已傳回high-link之森的精靈, 任何時間去捉也可, 它們一直待在high-link之森

Dream World出現的精靈請看下帖
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=75226&highlight=
回復