香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 24407|回復: 74
打印 上一主題 下一主題

[研究] 241 乳牛坦克(大奶罐)配招研究

關閉 [複製鏈接]

241 乳牛坦克(大奶罐) Miltank 

登錄/註冊後可看大圖

屬性:普/-- HP:95 物攻:80 物防:105 速度:100 特攻:40 特防:70 種族值:490
(弱點:格   無效:鬼)

特性:    氣魄(自己的普通系及格鬥系招式能攻擊鬼系屬性,屬性傷害修正為一般)
          厚脂肪(受到的火、冰系招式的威力減半)

隊醫型
特性:    氣魄
努力值: 速252,物防129,特防129(剩飯)
性恪:    加速-特功
技:       飲牛奶, 治癒之鈐, 電磁波, 投擲地球/氣合拳/千斤鼎/捨身撞擊(選一)
(因為佢多數都係打到最後先死,所以要加一打技)

物盾型
特性:    厚脂肪
努力值: 物防252,hp252,物防6(剩飯)
性恪:    加物防-特功
技:       飲牛奶, 保護, 替身, 治癒之鈐/投擲地球/思念頭槌/地震/劇毒/咀咒(選一)

飲牛奶, 治癒之鈐, 保護/ 替身(選一), 投擲地球/思念頭槌/地震/劇毒/咀咒(選一)  
(其實無咩人會張佢做物盾)

物功型
特性:    氣魄
努力值: 速252,物功252,hp6(剩飯)
性恪:    加速-特功
技:       飲牛奶, 治癒之鈐/地震/崩石/千斤鼎/捨身撞擊/思念頭槌/氣合拳/火之拳/雷之拳/冰之拳(選三)

飲牛奶, 地震/崩石/千斤鼎/火之拳/雷之拳/冰之拳思念頭槌/(選三)
(佢主要係物功型,所以無咩需要回復治癒之鈐)

特盾型
努力值: 特防252,hp252,物防6(剩飯)
性恪:    加特防-特功
技:       飲牛奶, 保護/替身(選一/二) , 治癒之鈐/劇毒/思念頭槌/地震/崩石/氣合拳/雷之拳/冰之拳/火之拳(選一/二)
(防盾多數會有保護/替身,所以可以兩技都要)

雙盾型

努力值:特防252,物防252,hp6(剩飯)
性恪:    加特防-特功/ 加物防-特功
(性格就要睇你個隊既精靈)

技:       飲牛奶, 治癒之鈐, 保護/替身/咀咒/劇毒, 投擲地球/思念頭槌/地震/崩石/氣合拳/雷之拳/冰之拳/火之拳(選一)
(雙盾多數唔打,所以選一打技都可)

物功+特防型
特性:     厚脂肪/氣魄(如果想防高就要厚脂肪,想功技高就要氣魄)
努力值:  速252,特防129,物功129(剩飯)
性恪:     加速-特功
技:        飲牛奶, 治癒之鈐/保護/替身(選一/二), 地震/崩石/千斤鼎/思念頭槌/捨身撞擊/劇毒/氣合拳/火之拳/雷之拳/冰之拳(選一/二)
(
e個因為係又要打又要防既型態,多數會選擇兩種打技)

***奶牛有氣魄可以用一般/格技打鬼~但卡比獸先要讀鬼上場而特地用其他招
奶牛係隊醫上既速度又較上高~快過好多精靈出技
----------------------------------------------------------------------------
第1次研究
唔好見怪><

評分

參與人數 1金幣 +1收起 理由
anteater+ 1原創內容

查看全部評分

實用招式不止這些
千斤鼎,捨身撞擊 劇毒 岩礫 氣合拳 咀咒 應加入

隊醫不太可能考慮地震
物攻型不需要地投作穩定傷害
鐵尾思念頭槌用途其實不大
回復

牛明顯是特耐吧
回復

其實有冇必要做盾都用 氣魄特性?唔用地球投仲有劇毒姐...
回復

因為第1次研究~好多野唔識-.-''
咁我造得好唔好?
回復

可以用下這個:
睡眠+咀咒+千斤頂+思念頭鎚
回復

因為第1次研究~好多野唔識-.-''
咁我造得好唔好?
『×╳朗★』 發表於 12-8-2009 13:32

連火拳都冇
可以用下這個:
睡眠+咀咒+千斤頂+思念頭鎚
wai_ki1995128 發表於 12-8-2009 13:41

鋼鳥就把你和諧了
回復

發現好笑的錯誤...天使火大人的錯...
特性哪來特耐...
特性:特耐...我囧了
樓主還是好好看看aucy吧...(笑)
回復

發現好笑的錯誤...天使火大人的錯...
特性哪來特耐...
特性:特耐...我囧了
樓主還是好好看看aucy吧...(笑)
ricky2413 發表於 12-8-2009 13:45

我是指牛明顯是特盾/.\
那有特耐特性
回復

連火拳都冇

鋼鳥就把你和諧了
Angelfire 發表於 12/8/2009 01:43 PM

咁咪睡眠+咀咒+千斤頂+火拳
回復