香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 12178|回復: 109
打印 上一主題 下一主題

[交易] 5V對項(4遺)伊貝,尼多蘭♀(郎♂)/小火龍/MEGA石/剩飯/Y神/電鬼/小磁怪/立方獸/Carbink

【村落帳號】: mfray
【Mii暱稱】:ダニエル
【LINE ID】:如果想係LINE傾, 可以PM問我LINE 既ID, 始終PM唔係即時可以應到, LINE只要有手機係手就應到, 方便好多

提出交換之前, 請先睇睇 我本人係UK, 平日多數都要 HK 時間 ~9PM 打後 先上線, 請體諒本人有工作, 再加上時差, 好大可能好多時候都未能按時回覆, 有時候甚至可能一至兩天才回, 急需交換的請恕本人無能為力, 催回POST 催回PM, 催交換等等, 一律視作態度不友善, 本人可能取消交換, 敬請見諒, THANKS

以下係我有, 可以換出:

【5V對項】

【Name】:尼多蘭♀ / 尼多郎♂

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【No】:No. 029 / 032
【性格*】:Modest (+SA -A) / Jolly (+SP - SA)
【IV】:5V 對項
【尼多蘭♀ 遺傳技】:Disable 精神控制, Counter 反擊, Iron Tail 鐵尾, Pursuit 追擊
【尼多郎♂ Jolly 遺傳技】:Head Smash 雙刃頭槌, Sucker Punch 突襲, Disable 精神控制, Iron Tail 鐵尾
【尼多郎♂ Modest 遺傳技】:Disable 精神控制, Counter 反擊, Iron Tail 鐵尾
【精靈球】:DREAM BALL 夢球

登錄/註冊後可看大圖

( * 注意 尼多蘭♀ 只有Jolly (+SP - SA) 性格)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【Name】:Charmander 小火龍 X向/ Y向/ 雙刀向
【No】:No. 004
【性格】:Adamant (+A -SA), Modest (+SA -A), Timid (+SP - A), Jolly (+SP -SA), Naive (+SP -SD)
【性別】:
【遺傳】:各種遺傳, 請詢問

【Name】:Yamask 死靈面具
【No】:No. 562
【性格】:Sassy (+sd -sp)
【特性】:Mummy 木乃伊
【遺傳】:Memento 留下麻煩, Disable 精神控制, Nasty Plot 陰謀, Imprison 封印

【伊貝家族】

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【Name】:Eevee 伊貝
【No】:No. 133
【性格】:Bold (+D -A), Impish (+D -SA), Adamant (+A -SA), Modest (+SA -A), Timid (+SP - A), Jolly (+SP -SA), Calm (+SD -A)
【特性 * 】:普/夢特都有
【性別】:
【遺傳技 ** 】:Wish 許願, Curse 詛咒, Stored Power 輔助力量, Synchronoise 同步嘈音, Yawn 打呵欠, Charm 撒嬌
( * 注意 夢特性唔一定可以每一個性格都有)
( ** 注意 除WISH 之外, 遺傳技唔一定可以每一個性格都有)

【無性別區】

【Name】:小磁怪, 電鬼, 立方獸, 鐵啞鈴, 齒輪兒, Carbink (703)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

【性格】:Modest (+SA -A) / Adamant (+A-SA) / Impish (+D-SA)
【特性】:普/夢特都有
P.S. 無性別比較難生, 要既野可能要求比較高
P.S.2. 如果你有無性別POKEMON想生, 可以提出, 我可能可以生到

【Name】:Yveltal Y神  

登錄/註冊後可看大圖

【No】:No. 717
詳情請詢問
換XY 產的三鳥

【道具區】
Leftovers 剩飯, Lucky Egg 幸運蛋, Rocky Helmet 頭盔, BP ITEM* 等等
(* 我唔收BP, 所以唔好用BP同我換ITEM)

【X Y 限定MEGA石區】
【X 版限定】:噴火龍X石, 鐮刀甲蟲MEGA石, 雷狗MEGA石, 班吉拉MEGA石
【Y 版限定】:噴火龍Y石, 超夢Y石, 赫C特羅MEGA石(獨角仙), 波士可多拉MEGA石, 黑魯加MEGA石
(我唔收MEGA石, 所以唔好用MEGA 石同我換MEGA 石)

希望換到既野:
1: 我無既 5V 對項 , 至少有3-4 項 遺傳技, 越少見越好, 毫無戰鬥用途既都可以, 因為常見既我都有9成, 所以想收集唔常見而有遺傳技既POKEMON

2: 各種 我無既

登錄/註冊後可看大圖
夢球夢特
POKEMON, V數, 性格 皆不限

3: TRICK ROOM (0速 性格 係減速) 既 POKEMON
4: 各種5V/U 醒力 POKEMON (我可以多換1)
5: 神獸 (XY 產的神獸岩性格而且4V 以上, 我可以多換1)
6: 色違 (觀賞用既1-2換1, 4V對項或以上而不是錯性格的 N換1, 只收有卡洛斯標記(五角型圖標) KALOS PENTAGON MARK )

暫時係咁多先, 大家多多指教

交換的時候, 請講埋你既POKEMON 咩NO, 性格, 特性, 男/女, 幾V, 咁TRADE 既過程可能快好多, 謝謝!

想交換既請回覆呢個POST, Please!!

有大量問題OR 想詳談既先好PM (ADD LINE 講都OK)
更新了, 求5V毒海馬
回復

更新了 無性別區
回復

更新了 伊貝家族

評分

參與人數 1金幣 -3收起 理由
shizuki_yuki-3推帖

查看全部評分

回復

想要你電鬼&小磁怪
可換  -sa +sd卡比獸
        -a +sa今代水主(夢特)
        -a +sa/-sa +a暴蠑螈
        -a +sp no.714
        -a +sa奇異種子(夢特)
        -sa +sp門前鳥(夢特)
        -a +sp六尾(夢特)
回復

想要你電鬼&小磁怪
可換  -sa +sd卡比獸
        -a +sa今代水主(夢特)
        -a +sa/-sa +a暴蠑螈
  ...
F尼古丁x 發表於 9/2/2014 09:56 PM

我見你個POST 有6V, 因為無性別比較難生, 可唔可以換一隻6V 同5V?
THANKS
回復

更新了ITEM
回復

我見你個POST 有6V, 因為無性別比較難生, 可唔可以換一隻6V 同5V?
THANKS
mfray 發表於 10/2/2014 02:11 AM

無問題, 但6v我暫時只有伊貝同卡比有多一隻可以同你換
回復

另外我想問小磁怪會唔會整到完美醒地?
回復

無問題, 但6v我暫時只有伊貝同卡比有多一隻可以同你換
F尼古丁x 發表於 11/2/2014 11:41 AM

可唔可以講下伊貝, 卡比 咩性格, 有無遺? THANKS

另外我想問小磁怪會唔會整到完美醒地?
F尼古丁x 發表於 11/2/2014 11:42 AM

點解係醒地? 小磁怪我可以生到醒火, 醒冰, 但醒地就無能為力
而且5V/U 醒力POKEMON 換法係唔同
咁你想要小磁怪, 定醒力小磁怪?
回復