香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2273|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

小精靈中心風雲

有一天,火箭兵團的小次郎偽裝成小智的模樣,走進小精靈中心。小次郎正對著喬伊小姐身旁的幸福蛋打注意,於是,小次郎就趁喬伊小姐不為意的時候,就愚蠢地直接把幸福蛋抱走。幸褔蛋立即就大喊「幸福蛋~幸福~幸...」。喬伊小姐回頭看見小次郎的行為後,立即大問:「你想對我的幸福蛋做咩?」
這時候,躲在一旁的武藏和喵喵怪也彈出來,之後....「每當有人問『你想對我的幸福蛋做咩』嘅時候,我哋就以光速嘅速度出現風呀  大地呀 天空呀  喵 將危險傳送到全世界啦 危機傳達到宇宙啦 我哋擁有天使與魔鬼嘅名字 任何人都會興奮到全身顫抖 武藏 小次郎 仲有我喵喵怪  喵 時代嘅主角就係我哋啦
我哋係無敵嘅  火箭兵團  喵  果然翁  魔尼尼」。
但是,幸福蛋就趁火箭兵團剛剛講完對白嘅時候,就憤怒地用一招「炸彈絕招」把火箭兵團炸了上太空。
武藏:「都叫咗要小心行事啦!」
喵喵怪:「仲以為可以征服神奧、升職加薪,宜家乜都冇啦!!」
小次郎:「我都唔想架~~~」
果然翁:「果~然翁」
火箭兵團:「好邪呀~ 果~然翁」
*小精靈中心風雲*
~完~
就此一集嗎@@??

好短耶 ~
回復

我會作更多有關火箭兵團的「精彩」事情給大家欣賞,感謝支持!
回復

小說的話,用口語不是太好吧……
感覺上排版混亂,好像是劇本的形式,似乎有點不合乎小說區的規則?
回復

火箭兵團跟本就係萬能key
最後被打飛是事實
回復

完全同意樓上
回復