香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2096|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

再來一次 戰鬥塔單打隊 ._.!

以下有幾隻PM 都係練好哂 , 不過唔知用邊幾隻好
(遲D會練埋瑪扭拉 , 瑪力露麗的)
所以俾D意見我吧
(頭先打到第49場輸左:S 電腦D RP好屈)

拉帝歐斯 @奇蹟果/1HP腰帶/命玉
252SA 252SP 6SD +SA-A
冥想/十萬伏特/精神干擾/龍波動

火暴獸 @特攻專
252SA 252SP 6SD +SP-A
火山爆發/火放/醒惡/氣合彈

水伊貝 @剩飯
252HP 200D 38SA 20SD +D-A
沖浪/液體圈/保護/劇毒

赫拉 @攻專/命玉/1HP腰帶 特性蟲之預感
252A 252SP 6HP +SP-SA
近拳/石刃/大角/影爪

大王燕 @毒玉/火玉
252SP 252A 6SD +SP-SA
保護/假勇敢/戰鳥/蜻蜓回轉

夢魘 @剩飯/1HP腰帶/命玉/奇蹟果
252SP 252SA 6SD +SP-A
冥想/影球/十萬伏特/鬼火OR醒地OR冰風OR替身

瑪扭拉 @1HP腰帶
252SP 252A 6SD +SP-SA
劍舞/冰拳/試刀/爆瓦片

瑪力露麗 @剩飯/攻專
252A 252HP 6SD +A-SA
水柱噴射 瀑布 冰拳/報恩 爆瓦
拉帝耐久尚算可以 用一血帶好似有D多餘...
火暴可以用命玉..火山爆發同火放根據血量用命玉都唔差的 同埋醒力應該以冰/草/雷為佳..
赫拉都係捉番住根性毒玉/火玉吧.. 甚至讀NPC鬼火 用飯/速/攻專都OK既..
夢魔可以用同行...盡量爭取1換2甚至1換3...
回復

-~- 雖然我都prefer 根性
不過我隻赫拉既個體真係好靚 ,
唔捨得生過隻...
夢魘既同行者我都諗過 , 但要遺傳 ,
搞到我頭都大埋 , 因為鬼斯通要 5x lv 先學到同行者=0=
同埋我隻夢魘都生左好耐 ... 唔捨得再生 T_T
火暴既醒力太難抽-0-唉
我都想要雷冰草的
回復