香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4511|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

目前BW入面想升既六隻pm,希望大家比比意見

登錄/註冊後可看大圖
草   
性格:+特攻-物攻
特性:翠綠                  
招式:葉子風暴,搾取,冥想,劇毒/寄生樹種子

登錄/註冊後可看大圖

性格:+物攻-速
特性:全力攻擊                  
招式:熾焰推進,傻力氣,封門,極級衝擊波

登錄/註冊後可看大圖
水    鬼

性格:+特防-物攻
特性:詛咒身體(其實我想要儲水嫁T^T~如果唔係抽性格抽得果一隻係+特防,我諗我一定會抽多次)                  
招式:水柱巨砲,滑浪,冰光,影子球/作祟,自我再生

登錄/註冊後可看大圖
草    鋼

性格:+物防-速
特性:鐵刺                  
招式:鐵璧,蠻力藤鞭,鐵頭槌,大爆發

登錄/註冊後可看大圖

性格:+物攻-特防
特性:鬥爭心                  
招式:龍舞,龍爪/逆鱗,十字剪,爆瓦片
另外我想加多隻553

登錄/註冊後可看大圖
地    惡
如果唔係好得希望大家介紹比我,我新手,可能唔係太識,仲有配招果方面如果唔掂請發貼。
要補努力值-,-
我都想練隻草主,但我等緊佢個夢特性先練......
回復

火猩走極級衝擊波轉石刃/地震加強打擊面252A 252SP 6D/HP +SP-SA
水鬼水砲轉能量球打同類或放鬼火/劇毒等252SD 252HP 6SA +SD-A
草鋼鐵同壁蠻力藤鞭轉岩釘/地釘+寄種252HP 252D 6A +D-SA
牙龍入地震走十剪   252A 252SP 6HP +SP-SA
鱷魚用封門地震狂咬報恩 252SP 252A 6HP +SP-SA
有錯請指點~
回復

要補努力值-,-
我都想練隻草主,但我等緊佢個夢特性先練......
HZ 發表於 23/10/2010 11:31 PM

我諗住配哂招先升
回復

火猩走極級衝擊波轉石刃/地震加強打擊面252A 252SP 6D/HP +SP-SA
水鬼水砲轉能量球打同類或放鬼火/劇毒等252SD 252HP 6SA +SD-A
草鋼鐵同壁蠻力藤鞭轉岩釘/地釘+寄種252HP 252D 6A +D-SA
牙龍入地震走十剪   252A ...
A's 發表於 23/10/2010 11:56 PM

咁影子球同作祟應該用邊招??既然你叫我轉鬼火/劇毒,咁應該有機會拎對手有異常狀態,所以威力會x2咁應該用作祟??
回復

牙龍入地震走十剪   252A ...
A's 發表於 23/10/2010 11:56 PM

講起上黎水鬼果到講多左招...

評分

參與人數 1金幣 -5收起 理由
latios-5請勿連帖

查看全部評分

回復

No.612唔好要龍舞,因為佢係速攻型
雙防也偏低,一般人也會以冷凍光束剋龍系,加上-特防就更危險
個人唔建議612配變化系招式,改為攻招,可轉為地震/極級衝擊波等

如果草主係以削血為主
建議グラスミキサー/極級吸收/影子分身
回復

個人唔建議612配變化系招式,改為攻招,可轉為地震/極級衝擊波等
...
006goz 發表於 24/10/2010 02:22 AM

看不出有什麼因果關係
何況龍舞多見於速攻手用
龍舞後算是只有冰飛威脅稍大一點..612物防90, 被冰只剋兩倍
"相信"沒攻專命玉的冰飛也殺不了滿血的

極級衝擊波...不多說
回復

如果草主係以削血為主
建議グラӟ ...
006goz 發表於 24/10/2010 02:22 AM

咁應該走邊招??葉子風暴??如果要走可唔可以加能量球?
回復

wifi見勁多人用以上依堆pm =.=

草鋼 最煩
回復