香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 3902|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

電饅&巨魔人

想問大家隻電饅同巨魔人(no.623)點樣配招
同埋應該加咩努力值
電饅+物攻...種有加邊樣能力好
巨魔人努力值加咩好?

thx~!!
有冇人係玩呢2隻嫁-口-...唔該

評分

參與人數 1金幣 -3收起 理由
latios-3請勿連帖

查看全部評分

回復

哈哈!
我細佬都係想訓練依2隻呀..
岩岩都升曬電鰻既攻同燈鬼既特攻...
就係唔知升電鰻咩好...HP定雙防?
而燈鬼既SP就太雞肋......都唔知升唔升SP好TIM...
回復

SP 係速度??
電饅本身好似物攻勁過特攻波...(物攻115,特攻105)
咁係米應該升特攻同物攻
定係升其中一種??
回復

雙刀也可 電鰻物攻雷只有火花同閃電交換
雙刀配10W威力不差 3攻招就....唔知
鬼燈SP還可以 MAX速就可
回復

雙刀ga 意思姐係升特攻同物攻??
咁電饅應該配咩招
10W...種有咩招可以配??
另想問咩係3攻招?._.
回復

有冇人知點配招呀?><
同埋想問多問...電饅應該咩性格好?

評分

參與人數 1金幣 -3收起 理由
latios-3請勿連帖

查看全部評分

回復

乜呢D問題唔系系研究區發噶咩
關於電鰻,咪t區冇弱點,其實總體耐久唔算好,我用一倍招都打殘你了,唔好意思,o(︶︿︶)o 題外話。
電鰻啊...真系難啃,50速度。極限得200幾。
電磁波變相提速,狂野伏特本系物攻必備。剩兩招。反正都快唔過人地,加龍尾强制換人為自己揾機會。仲差一招隨意就得,隊伍差乜打擊面就補下,譬如草繩岩崩瓦割之類的...

物攻252,速度252(極限),電磁波+狂野伏特+龍之尾+??? ,做單刀吧,+速度-特攻
速度上到200,欺負下低速盾,保證對方電磁波後我方有速度優勢。如果放棄速度加成,加兩防或者HP,你會發現區好脆弱。

樓上建議話雙刀,呢個可以考慮,最好配合欺詐空間,甘就要培養只速度個體為個數的,保證夠慢...

鬼燈80噶速度...又一只比暴鯉龍慢“一點”噶怪!?
兩防90比上不足比下有餘,强化冇作為;HP60實在少,不過可以保證痛苦平分的威力。嗯。。冇計了,速度幾慢都要極限,加上踩影子特性,揾D速度慢噶上場,都有好大發揮。

建議以上。
回復

回復

咁應該玩特攻而放棄玩物攻?(姐係努力值升特攻??)
回復