香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2335|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

網絡問題

其實n年前隻wifi手指既問題仲未解決....
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=66305&extra=page%3D2

但因為就出黑白版,點都想整返好隻手指
上網搵過好多資料
有一到話:
如果安裝中出現 "Internet Connection Sharing Error",記得要停左上網的 Lan Card "Network Share" 同 重設 "Nintendo-Wi-Fi Adapter" 的 IP 做自動,然後再安裝多次!

但係我真係搵唔倒 Network Share/ Internet Share係邊到.......

有個問題其實都好久,不過冇理到

唔知點解一入去pccw內容進階就會即刻hand,
次次都係,
不回報果個視窗 係一禁進階就即刻彈出黎
唔係load唔倒咁彈出黎, 之後個pccw內容 會變左沒有回應
而家我係想解決左點解會hand呢個問題先

登錄/註冊後可看大圖
Internet share應該在你插著wifi手指時才會在你網卡的進階出現
中文是網際網路連線共用

關於那個輕的問題
你都是重新裝個個連線吧
在建立一個新連線中逐步逐步較過
不懂的話直接打去PCCW技術支援會逐步教你做
回復

Internet share應該在你插著wifi手指時才會在你網卡的進階出現
中文是網際網路連線共用

關於那個輕的問題
你都是重新裝個個連線吧
在建立一個新連線中逐步逐步較過
不懂的話直接打去PCCW技術支援會逐步教你做
RX78-2 發表於 4/7/2010 03:17 PM

而家有3項連線
1個就係pccw,入唔倒進階
1個係區域連線,已經tick左share
仲有1個係區域連線14,for隻任天堂手指,不過冇share一欄....
回復

你剔了share的那個連線不是使用中就無意義...
亦即你要剔的那個是PCCW...

PCCW那個連線能不能重新設定過?
回復

你剔了share的那個連線不是使用中就無意義...
亦即你要剔的那個是PCCW...

PCCW那個連線能不能重新設定過?
RX78-2 發表於 7/7/2010 09:29 PM

要等多幾日等我家組黎set,我冇pw...
回復