香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 820|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

問題

點令pm d努力值唔好咁亂
仲有聽人講話要up努力值要係低lv個陣up
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... &extra=page%3D1
點令pm d努力值唔好咁亂
咪自己逐隻PM打lo
回復

係打野生定玩家個d pm
仲有我點知自己d努力值爆哂
還有努力值會唔會加錯
回復

你有認真看那帖嗎?
回復

我明明地
咁有d pm有兩個努力值個d係點分嫁
仲有係要100lv先至有個d努力值個d點
回復

打任何pm獲得經驗值的同時可獲得一定的努力值...
努力值滿了的話可以在gym 8城市(市)的shop左上方房屋可獲得緞帶...
只要小心一點就不會出錯, 最好在升努力值時自行記錄...
回復

我想知你o既出錯係講d咩
仲有如果升爆左係下次up lv就加個d努力值個d點
家要升到99lv個陣努力值要255
回復

出錯指升錯其他能力
回復

原帖由 ok得ok 於 19/9/2008 06:24 PM 發表
我明明地
咁有d pm有兩個努力值個d係點分嫁
仲有係要100lv先至有個d努力值個d點

是指打的pm還是自己升pm的努力值?
如果好的pm有兩種努力值可獲得的話, 就是可以同時獲得兩種努力值...
自己升pm努力值的話, 因為pm努力值的上限是510, 而每項努力值的上限是255,
所以大多數玩家會為pm升滿兩項努力值或兩項努力值升到252, 再升一項到6...
100lv的pm不能獲得經驗值所以六不能獲得努力值...
而在100lv時, 4努力值等於1能力值, 在50lv時, 8努力值等於1能力值...

原帖由 ok得ok 於 19/9/2008 06:36 PM 發表
我想知你o既出錯係講d咩
仲有如果升爆左係下次up lv就加個d努力值個d點
家要升到99lv個陣努力值要255

即是不會打錯了加其他努力值的pm...
在任何lv升努力值也是可以的,  
就如上面所說, 在100lv時, 4努力值等於1能力值, 在50lv時, 8努力值等於1能力值...
回復

最後兩問題
我想問係咪升1lv就將你o既努力值除以一個數
咁個數係幾都多?
仲有係咪升一個努力值255就冇哂啦,但係可以升其他?
回復