香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 675|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

生個體問題

我用左隻31攻個體百變怪同31防個體鋼鳥生蛋
但係生出黎既鋼鳥,攻防個體極奇地低,
最怪既係,體力同特攻係31個體
好似好怪咁,有冇人可以解答........
男鋼鳥      (-a+sp)                    
HP      13<=b<=17
攻擊    4<=b<=8
防禦    31
特攻    0<=b<=4
特防    13<=b<=17
速度    24<=b<=28
百變怪(+a-sa) (有不變石)
HP    17<=b<=19
攻擊    29<=b<=31
防禦    4<=b<=7
特攻    14<=b<=19
特防    14<=b<=16
速度    14<=b<=16
生出黎既鋼鳥(+a-sa)
HP    24<=b<=31
攻擊    2<=b<=9
防禦    5<=b<=12
特攻    28<=b<=31
特防    14<=b<=21
速度    14<=b<=21
那便生到滿意為止吧ORZ........
其實最好父母雙方的攻防個體都有31
那蛋中物的攻防個體便很大機會是31了

回復

但唔係而父和母2-3個最強的個體而遣傳下來既咩???
回復

原帖由 Jasona 於 5/8/2008 03:42 PM 發表

但唔係而父和母2-3個最強的個體而遣傳下來既咩???

父母總共12項個體中,隨機遺傳1~3項
回復