香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4121|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

[求助] 求砌機意見(我係 /幸運星個好朋友 )

蒼空之柔羽 說:
我洗唔洗學kai開帖....
奇蹟~☆ 說:
你唔係Kai你小心無人回 orz
奇蹟~☆ 說:
你可以試下既
蒼空之柔羽 說:
= =
奇蹟~☆ 說:
註明你係Kai朋友 ( 逃
蒼空之柔羽 說:
一係你幫我開帖....
蒼空之柔羽 說:
一係你幫我開帖....
奇蹟~☆ 說:
你開啦  
奇蹟~☆ 說:
我個名係pnve都無咩特別
蒼空之柔羽 說:
可能無人回= =
奇蹟~☆ 說:
奇蹟~☆ 說:
註明你係Kai朋友 ( 逃

kai...唔關我事嫁..... 星指示我的.....

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

正題

我正好也想換電腦~
但對電腦一無所知...
所以想請各電腦神手拯救我.....orz

要求:

我打算玩3d game
所以cpu同顯示卡想要d勁d ge....
光碟機的話平就好了~
反正也不需要用....
有用p2p dl動ge習慣

想玩的game如下:

[table=98%][tr][td=1,1,230]
必須動作環境
[/td][td=1,1,230]
推奨動作環境
[/td][/tr][tr][td]
対応OS
[/td][td=2,1]
WindowsXP/2000pro 日本語版 ※1
DirectX
[/td][td=2,1]
DirectX9.0c以降対応環境
CPU
[/td][td]
Pentium4 1.4GHz 以上※2※3
[/td][td]
Pentium4 2.4GHz 以上※2※3

[/td][td]
你呀你呀
copy 咁多十樣野出黎
但最重要既先唔比出黎...
你玩野呀
budget???? 連唔連mon?????
回復

其實嘛,. 沒有上半部份的話效果會更好。
另外, 其他需要提供的資料請詳見kai龍的請求帖。
回復

點解講野可以咁囂張....= =
學KAI咁4千蚊左右啦....唔太貴都冇咩所謂....

連唔連mon<-----  ...........................................[冇心]勁無奈.... E D唔洗問都知啦....orz [/冇心] 唔連....

原帖由 莫邪 於 10/5/2008 04:27 PM 發表
其實嘛,. 沒有上半部份的話效果會更好。
另外, 其他需要提供的資料請詳見kai龍的請求帖。

我害怕俾kai殺害所以貼出來自保
/me esc

回題
但kai唔玩3d game...
跟佢會有問題吧...?

回復

原帖由 tommy-zero 於 11/5/2008 06:36 PM 發表
勁無奈.... E D唔洗問都知啦....orz

點解?

你的態度....
回復

直接去copy 那個suggestion 算了

你要玩既game 我2 年前部機既config 已達, 是但買部都已經可以了

回復

原帖由 ben 於 11/5/2008 06:40 PM 發表

點解?

你的態度....

只是換機不會連mon也換掉吧....orz

我認我態度的確有少少問題....
如得罪任何人我在此道歉......

原帖由 marcochl 於 11/5/2008 07:08 PM 發表
直接去copy 那個suggestion 算了

你要玩既game 我2 年前部機既config 已達, 是但買部都已經可以了

哦....
多謝指點......(汗

回復

換機的確大把人會將個mon 換掉
我早2 個月幫人砌時佢都將個mon 換左
要知道1 個mon = 1粒CPU+1 粒Motherboard+2 GB RAM 既價錢
試問我點會唔問清楚你先?
之前果2 張list 係完全optimized for Dx 10 既games
其實可以唔駛咁貴的 (按你要求的話2500 已經可以了)
要張2.5K - 3K 既list 的話就留言!
回復

原帖由 marcochl 於 11/5/2008 10:51 PM 發表
換機的確大把人會將個mon 換掉
我早2 個月幫人砌時佢都將個mon 換左
要知道1 個mon = 1粒CPU+1 粒Motherboard+2 GB RAM 既價錢
試問我點會唔問清楚你先?
之前果2 張list 係完全optimized for Dx 10 既games
其實 ...

哦....
其實我不太明白你說什麼(<---電腦白痴)
不過我還是先對你說聲sor吧...

要張2.5K - 3K 既list 的話就留言!<----因為我想玩的時候流暢些....所以拜托了.....(汗
回復

我和AQ被無視了...
回復