香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2479|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[無聊一問]打固拉多......

打固拉多大概要幾Lv打好?
我用火稚雞+圓企鵝Lv21...打極都唔死= ="
仲有...固拉多幾多HP?
某星於Lv18時就去挑戰,某寶石好像也是於Lv22~23去挑戰......偶打時好像Lv26
全部也是1次ko....................

火雞應活用天氣,晴天後火招威力上升,不論是 + ()(2連攻擊)/(下下命要)/(擾亂)也是不錯的方法
另外火雞要注意的是的,但有個奇怪的設定就是攻擊後會後退,相信一招不足以殺掉火雞,利用空擋食果回HP是一個辦法
當然盡量練高Lv會較好,但其實Lv21也有足夠能力ko,多做一點功夫,復活種於後期會很重要,既然有盲點,那利用這點玩回復就可以了,別浪費復活種

企鵝不用說了,本身並未被剋制,扣HP情況應沒火雞嚴重,雖就天氣下水招威力/2,但本身剋制,算是不過不失

如果已令你吃不消的話打後面的boss情況會更惡劣,你最好熟習一下打boss的技巧........
回復

我隻小鋸鱷打固拉多果陣....
係用冰牙咬
冰完...再威嚇@@
冰到之後隻小火猴一樣可以放火燒
回復

話話比卡+小鋸才是真正的不厚道/_\
比卡+火球
[幻想]哥哥請你吃種子~
啊~麻痺掉了~[/幻想]
今集道具都很影響到打Boss的加成(?)
PS:打Boss時不能用不可思議珠
回復

原帖由 Sonic 於 22/9/2007 10:01 AM 發表

話話比卡+小鋸才是真正的不厚道/_\
比卡+火球
[幻想]哥哥請你吃種子~
啊~麻痺掉了~[/幻想]
今集道具都很影響到打Boss的加成(?)
PS:打Boss時不能用不可思議珠

so今集d催眠種子好用左好多
我打固拉多,蜥蝪王,夜巨人果陣都係靠呢d種先可以叮少幾次=.="
回復

我用エネコ+ポッチャマ
17lv
エネコ催眠後不斷用しっぽをふる+たいあたりcombo輕鬆贏了....
回復

偶好像是lv14~15,火球煙幕+投石
回復

我係不斷要拍檔比卡超用18lv時學ge影分身,
跟住隻固拉多d招不斷miss又不斷彈後,
好快就搞掂左啦,我隻主角小卡比獸只係係後面睇野,
出都無出過招,所以如果你有怪識得影分身ge話,
係可以好容易就屈死佢.
回復

我隻龜用葉子下下都打過百
回復

我用火球+比卡~天下無雙喔!比卡麻痺佢~火球係甘用火苗~比卡痺完又打~好番又痺~打時12~13lv唔記得啦
回復