香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1220|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

生蛋問題..狃拉同冰草生唔到蛋

我現在用冰草同狃拉生蛋,我生狃拉
咁要點先有蛋呢?
我見到係精靈手錶有~~有一個功能~~見到自己放係生蛋屋個度既獸~~係度...有咩用

睇下佢地幾時生兒育女。
回復

咁點先知有
請知道一清二楚既人答我
回復

永遠沒有,根本就不同類

只有同類的精靈才能生蛋
http://aucy.com/pokemon/nds/showpokemon.php?t=g&n=0
回復

咁點遺冰之拳
呀..唔知邊個話可以遺=,=
再者acuy個度都寫可以遺=.=

http://aucy.com/pokemon/nds/showmoves.php?lv=1&egg=1&mac=1&m1=4!13
呢度

仲有疑問?
咁點解佢寫住

回復

佢講ge係可以學到ice punch的pm

ps:昨天一直找都找不到可以學ice punch的陸上pm
回復

遺傳冰拳方法:

先將,no.427( 女) + ,no.308,習得冰拳(基本技)( 男)

生出黎既,no.427 ,(要男) 就會有冰拳,然後再將佢同 ,no.215(女) 生蛋

生出黎既 ,no.215 就自然學到冰拳
回復

其實若樓主有EM版,又想要的話,在EM版學會後連動過來更方便啊
GBA版中生蛋絕對比D/P版快得多......|||
回復

原帖由 小包 於 14/10/2006 22:56 發表
遺傳冰拳方法:

先將,no.427( 女) + ,no.308,習得冰拳(基本技)( 男)

生出黎既,no.427 ,(要男) 就會有冰拳,然後再將佢同 ,no.215(女) 生蛋

生出黎既 ,no.215 就 ...

NO.308唔係人型類咩...
回復

原帖由 doggy991 於 16/10/2006 13:39 發表

NO.308唔係人型類咩...

係~
A(人型)同B(人型+陸上)生

再用B(人型+陸)同C(陸上)生~可行播= =||

不過若是偶的話,還是用EM了....生又快,ice punch用BP就行了.....DP那單車始終不及RSE= =
回復