香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4977|回復: 45
打印 上一主題 下一主題

赤之救助隊既問題...

1. 點轉隊長??
2. 食apple會加hp?
3. 點買屋?
4. 右面隻變色龍賣緊乜野東東??
5. 我間屋左手面果度係咩黎?
6. 係咪有得掉錢去殺pokemon ga? 點掉
7. 點解我禁A+B都唔快速回血既?
8. 點捉pokemon ga?...點解我打完一隻次後問我yes/no, 我答左yes佢就入左我隊@@"
9. 有冇速度呢樣野架??
10. 點先可以miss少d
11. 轉角位係唔係用唔到普通攻擊但就用到招式攻擊? or only 物理攻擊唔得?
12. 點先知度招式攻擊範圍?
13. 係一個迷宮入面搵到target之後佢會問你走唔走, 如果走左會唔會當輸(扣錢&道具)

[ Last edited by windy on 2005-12-31 at 07:09 PM ]
1,爆左機之後....去搵隻PM,同佢講野,選第1頂,再選第2頂,就可以轉隊長
2,唔會,淨係會加飽肚,不過只要唔肚餓行路都可以補HP(飽肚度變0行一步扣1HP直到你死/食野為止)
3,咩屋=.=?
4,賣招同玉~
5,朋友圈,有Pm加入你就可以去搵佢地,不過你要響肥波球度買左地先(每種PM都有唔同地...勸你買盡,有d地係捉到神獸自動比,有D地係爆左機之後先有得買)
6,喵喵怪好似得..有一招係掉錢,唔記得左日文係咩
7,我未試過用A+B...不過你行路/攻擊都會補血囉
8,打死佢後會隨機加入,選Yes,之後睇你改唔改名,佢就會跟住你,你成功帶佢走(離開迷宮...一係行晒,一係用脫身之玉あなぬけのたま 快速逃離...跟住佢就會響朋友圈(參照第5題=])度出現~同佢講野選第一頂就可以請佢一齊同你冒險(不過爆左機先可以換隊長)
9,有
10,唔知...高lv掛=.=...一係裝下野咁
11,你可以打斜打過去=.=.....
12,唔知,答唔到你
13,唔會當輸~

[ Last edited by Helluin on 2005-12-31 at 07:42 PM ]
回復

sorry....我講既"屋"即係地皮= =" 但點解我未買過野都會有隻巴飄虫走黎team我既?
我講既轉角位係有野頂住既位, 即係唔可以打斜行果d位...
我想問一開始帶住果隻可唔可以掉走佢? 有冇得買地比佢住@@?

[ Last edited by windy on 2005-12-31 at 08:01 PM ]
回復

冇買野應該捉唔到架喎@@...定係會加入但係打完就會走呢=.=我都唔知...我以前玩係第一時間買晒地先..

我通常都係等佢過黎我先打= =...有時唔想行....禁A制原地攻擊一下..等佢行過黎...
回復

我鐘意遠一遠用葉子飛刀車佢.w.
回復

都好XDD

你遲D一定要學種子機關槍!!!!!呢招勁變態,打直一排一招殺晒=.=
回復

真係唔使買地皮都有pm team我@@" 又有一隻啦...
回復

你試下帶唔帶得走佢地..即係行完個迷宮之後
回復

得喎....自動有個地方比佢住.w.
回復

你買左地皮之後左手面真係會多左空地架??
回復