香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1067|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

招式缺乏...點配好?-.-

關閉 [複製鏈接]
[地震]呢招好缺乏....

我有兩隻pm都好需要呢招...但兩隻只能選一隻黎配....

果兩隻就係[大力蛙,啓暴龍]
-------------------------------------------
大力蛙255特攻255特防+攻-防

爆瓦片,封門,水柱巨炮,''地震''(地震轉千斤頂好唔好?)
-------------------------------------------
啓暴龍255攻,128特防,128速+攻-防

冷凍光束,龍舞,飛燕疾擊,''地震''(定係啓暴龍地震轉報恩好?.....)
~.~.....話者有咩其他建議?
[quote]Originally posted by Nido at 2005-8-24 07:45 PM:
[地震]呢招好缺乏....

我有兩隻pm都好需要呢招...但兩隻只能選一隻黎配....

果兩隻就係[大力蛙,
回復

啟暴龍較需要吧...(其實與其他用報恩那102威力, 倒不如跟其他飛行系一起玩地震XD~~)
地面,普通同冰都有一個打唔到的屬性...就是鋼...
(大哥, 你是否玩盔甲鳥玩久了? 人家一個地震老早便扣到鋼系生物得果半格以下的HP la.....盔甲鳥另外, 但它可以用火/雷招對付...)
對著鋼係真係只可以認定輸... (也未必的, 盔甲鳥另計, 不過也要考慮水柱的強度)

(以下省略)
回復

Originally posted by PlayerSaber at 2005-8-24 10:22 PM:
啟暴龍較需要吧...(其實與其他用報恩那102威力, 倒不如跟其他飛行系一起玩地震XD~~)
地面,普通同冰都有一個打唔到的屬性...就是鋼...
(大哥, 你是否玩盔甲鳥玩久了? 人家一個地震老早便扣到鋼系生物得果半格以下 ...

如果大家第一隻碰頭是啟暴龍和鋼系生物...
啟暴龍自然要閃...下隻自然要俾人打一野...
不過有可能人地唔知你冇地震...自己走去換...
回復

大力蛙...比我用左黎玩Belly Drum=.=
個人認為佢用地震冇乜用~

啟暴龍...其實用佢不如用血翼
特性、能力等方面都比啟暴龍好,啟暴龍的優點只是攻擊範圍較廣而已~
當然血翼裝地震是必然的(玩野除外 orz)
回復

Originally posted by Kimo at 2005-8-24 10:40 PM:
大力蛙...比我用左黎玩Belly Drum=.=
個人認為佢用地震冇乜用~

啟暴龍...其實用佢不如用血翼
特性、能力等方面都比啟暴龍好,啟暴龍的優點只是攻擊範圍較廣而已~
當然血翼裝地震是必然的(玩野除外 orz)

大力蛙真的能在玩完大鼓後擋到對方一次攻擊嗎?
回復