香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: pig
打印 上一主題 下一主題

各位村民對新作D/P的看法

原帖由 renz 於 15/7/2006 19:30 發表

化飛迷:弊,這PM有劍舞,打擊方面有飛燕疾擊+影子球+爆瓦片+下馬威+咬噬等招.....OTL
幸好打擊方面跟化飛沒有重疊=V=

丫!!!!冇la!!我夢想幻滅la!!!!頭先見到張相~嗚...能力同sneasel差唔多...嗚嘩!!!
回復

我就想佢出多d水系精靈~~
好中意水系~~
回復

原帖由 fish 於 15/7/2006 22:16 發表

丫!!!!冇la!!我夢想幻滅la!!!!頭先見到張相~嗚...能力同sneasel差唔多...嗚嘩!!!

特攻如無意外多了10種族值,真多 -囧-
回復

咁種族植會分配到點先
我就希望用d特攻強+上特防係唔錯既精靈..唔唔
回復

要是D/P能做到因應現時能力的不同(如攻擊升6級/降6級)時 ,出招方式也有分別就好了
如物攻6級所出的破光會甚有氣勢,而物攻降6級的破光則是軟弱無力的樣子.......
(眾:現在還是早上啊.........)
回復

原帖由  於 20/7/2006 15:04 發表
要是D/P能做到因應現時能力的不同(如攻擊升6級/降6級)時 ,出招方式也有分別就好了
如物攻6級所出的破光會甚有氣勢,而物攻降6級的破光則是軟弱無力的樣子.......

對D/P而言..期望過高了XD
回復

原帖由  於 20/7/2006 03:04 PM 發表

影分個影變弱了好嗎?

晚上了,去發夢了~
回復

其實大家有沒有想過PM XD的技能會加入D/P當中?(e.g 會WISH HYPNO..)
回復

原帖由 andy0322 於 23/7/2006 05:24 PM 發表
如果NO.142可以在風沙/下雪都換型態就好(天氣球都要石/地同冰仲要學到果兩招XDDD)

有雪型的天氣小子的-.-

登錄/註冊後可看大圖

風沙倒沒有。

  天氣球屬性:普 PP:10
威力:50 命中:100
天氣不是一般時傷害*2;
招式屬性隨天氣改變:天晴火系;下雨水系;風雪冰系;風沙岩系
回復

原帖由 renz 於 24/7/2006 09:21 PM 發表

有雪型的天氣小子的-.-

登錄/註冊後可看大圖

風沙倒沒有。

應該是漂浮泡泡
天氣小子是特性的名稱
回復