香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: pig
打印 上一主題 下一主題

各位村民對新作D/P的看法

只是鋼的弱點已不弱了,抗性很多,有鋼的組合當然也多抗了。

鋼毒怕地(4倍)、火(2倍),抗普,毒,飛,蟲,鋼,岩,鬼,草,冰,龍,惡11個屬性。
純鋼怕格,地,火(2倍),抗普,毒,飛,蟲,鋼,岩,鬼,草,冰,龍,惡,超12個屬性。
回復

從已經發左既精靈推算...新既草會係呢個版本對草系既攻擊招再次活躍
而鋼就會‘同寶石不同而合
回復

我看新的圖根本看不出那是什麼招=.=
都是全新的。=.=
回復

草個招就圖黎估應該係攻擊卅回復..但草系對回復方面一向無咩貢獻
所以應該係攻擊..但會唔會係舊既招轉左樣呢..我都唔多知
回復

原帖由 柳絮仙 於 14/7/2006 11:26 發表
草個招就圖黎估應該係攻擊卅回復..但草系對回復方面一向無咩貢獻
所以應該係攻擊..但會唔會係舊既招轉左樣呢..我都唔多知

你說的草系招式是指的吧? 那個是令對象的特性變為......
回復

我就係唔想理呢方面d野...好煩既
回復

剛剛官網又加了些東東唷.....新的那隻PM(黃色類似robot果隻)....好鋼系...(最好鋼加雷..一個地震...XD)feel = = 嗚...幹麼不多些草系>OO<

and

昨日netbattle時想到的迷=O=
sneasel: 95攻/115速...進化後能否取代化飛a___a||   (化飛fan:打死佢!!!!)        ~(逃)
回復

原帖由 fish 於 15/7/2006 12:32 發表
剛剛官網又加了些東東唷.....新的那隻PM(黃色類似robot果隻)....好鋼系...(最好鋼加雷..一個地震...XD)feel = = 嗚...幹麼不多些草系>OO<

and

sneasel: 95攻/115速...進 ...

又一bt物攻手,sbg危矣
回復

原帖由 fish 於 15/7/2006 12:32 發表

and

sneasel: 95攻/115速...進 ...

我倒想牠的特攻能提高些......
回復

原帖由 fish 於 15/7/2006 12:32 PM 發表
sneasel: 95攻/115速...進化後能否取代化飛a___a||   (化飛fan:打死佢!!!!)        ~(逃)  

化飛迷:弊,這PM有劍舞,打擊方面有飛燕疾擊+影子球+爆瓦片+下馬威+咬噬等招.....OTL
幸好打擊方面跟化飛沒有重疊=V=
回復