香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 歐陽政
打印 上一主題 下一主題

◆◆◆《不思議迷宮》道具資料◆◆◆

Originally posted by DarkDragon at 2005-12-28 10:54 PM:

係咩??唔怪得我隻伊貝進唔到太陽伊貝la,原來要咁樣做先得~

親密度仲要有4粒星先得

我有隻依貝進左太陽伊貝啦...但係另一隻仲未儲夠星= =....D糖好難拎
回復

伊貝進化成太陽伊貝5使用日之石咖!進化既條件系聰明度4星同埋有太陽緞帶——無論你進化時有無擺日之石系身上!
回復

有人問果D迷宮系第幾個迷宮,基本上我想無人會去記邊個迷宮系第幾個,只要你對住日文入座就得啦,成個遊戲有成43個迷宮甘多啊!仲有通關一次之後既劇情並5系固定路線,你可以先做A任務再做B任務,有陣時倒轉順序做都得,所以迷宮出現既順序系各人5同既,因此5好再問邊個迷宮系第幾個啦
回復

原帖由 歐陽政 於 2006-1-2 07:00 PM 發表
有人問果D迷宮系第幾個迷宮,基本上我想無人會去記邊個迷宮系第幾個,只要你對住日文入座就得啦,成個遊戲有成43個迷宮甘多啊!仲有通關一次之後既劇情並5系固定路線,你可以先做A任務再做B任務,有陣時倒轉順序做 ...

同意~
再且看不到日文是玩家的問題,理應自行更新....
回復

(鐵刺)
投中PM可給予傷害,拋物線投出,命中敵PM,不受(貫穿狀態)和(遠投狀態)的影響
(銀針)
投中PM可給予傷害,拋物線投出,命中敵PM,不受(貫穿狀態)和(遠投狀態)的影響
(金牙)
(仙人掌球之針)
(太陽珊瑚之刺)
--->這堆可沒"不受(貫穿狀態)和(遠投狀態)的影響"的效果ga, 別在胡亂轉貼

(滾動石之石)
--->"拋物線投出"?? 它的特性是能追蹤拋物線外(只要是同方位)的PM, 固定傷害20
(小石頭)
--->固定傷害15
回復

(銀胡頽子)
食用後,飽腹度少量回覆,救助隊PM聰明度上升,鋼系PM喜歡的食物
(金胡頽子)
食用後,飽腹度少量回覆,救助隊PM聰明度上升,超能系PM喜歡的食物
一樣既??應該係邊個打邊個?
回復

原帖由 Maeve 於 2006-1-28 12:49 PM 發表
食用後,飽腹度少量回覆,救助隊PM聰明度上升,鋼系PM喜歡的食物
食用後,飽腹度少量回覆,救助隊PM聰明度上升,超能系PM喜歡的食物
一樣既? ...

睇最尾果句你就知咩野唔同
用於唔同屬性PM
如果食佢鐘意食ge會加多d,但係其他果d都可以食
回復

原帖由 Maeve 於 2006-1-28 12:49 PM 發表
一樣既? ...

睇真啲~~
一個係「」
另一個就係「」
唔同架~~
回復

唔該晒la~~~
回復

[quote]原帖由 Koalahkc 於 2006-1-28 01:24 PM 發表

睇真
回復