香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: music
打印 上一主題 下一主題

寶石復刻!! 外國偷跑了

關閉 [複製鏈接]

超能力館用水系其實可以清場

登錄/註冊後可看大圖

路比 發表於 9/5/2014 08:05 PM
說起來
我覺得第六道館的機關很好玩,以及洞穴那些推石遊戲真的好考智慧

的確,論冒險性RS差不多都不輸給任何一代
地形特色多,有沙漠、潛水、火山…
還有潮漲潮退洞、爛船、幻島…
三聖柱的解謎……說不盡
回復

闇風 發表於 9/5/2014 08:20 PM
超能力館用水系其實可以清場

本身唔鍾意慢慢練怪
結果水躍魚慢過日月石
一下陽光烈焰就GG了

登錄/註冊後可看大圖
回復

最具挑戰性係釣笨笨魚

用水躍魚打超館畀日月石一下陽光烈焰秒+1

btw點解簽名時有時無?
回復

當年打第七館行冰地行左幾十萬次先行到上去館主到,仲要比佢SM(用水躍魚+1),超能力場館又係被SM,幾經辛苦先打勝,係打第五場館完美秒殺(雖然過動猿好高攻,懶惰王高血到爆炸)
回復

拿到主角後第一件事是去橙華市前的草地捉拉魯拉絲
不過那杯具的出現率......
最糟糕的是剛捉回來的時候只有一招Teleport
又沒有Exp. Share
練得真辛苦
回復

ice 發表於 9/5/2014 10:23 PM
最糟糕的是剛捉回來的時 ...

次次都係將佢打頭陣之後換返隻主角出黎都要捱打一野先sosad
回復

ice 發表於 9/5/2014 10:23 PM
最糟糕的是剛捉回來的時 ...

那招不是 "叫聲" 嗎 ? (管他的, 總之不能打就是)
回復

我還記得
當年我在武鬥島的山洞看見閃光卡斯,但是然後牠瞬間轉移呀呀呀呀
超可惜的第一次遇見閃光精靈經歷
回復

路比 發表於 9/5/2014 10:56 PM
我還記得
當年我在武鬥島的山洞看見閃光卡斯,但是然後牠瞬間轉移呀呀呀呀
超可惜的第一次遇見閃光精靈經 ...

玩咁耐,卡斯係最難抓(最初期),因為卡斯只得一招瞬間轉移,一打就會閃走,抓佢既方法只有拿超級球以上既去抓,因為普通精靈球係唔會抓到佢,但鯉魚王比卡斯仲要難升LV,16lv先進,仲要16lv先有招念力,鯉魚王要20lv進,21lv先有招龍之怒,e個先慘,諗起當年d人玩超能力屈哂機,一有惡系,就壓住左超能力系,仲要係壓倒性果隻,傷唔到打唔到,等同仙克龍一樣,打唔到傷唔到,但龍系都可以克服e點,只要有其他招都可以屈番仙系,因為仙系精靈太少,但超能力唔得,太少招可以學,所以我玩火狐配招果陣都係得2招超能其餘2招就配火系或者其他
回復

考試期間的一則好消息,搞得我也沒法專心溫書了……(自己懶就懶啦)

當年那個戰鬥開拓區真的很耐玩呢,而且綠寶石可以再次幾次GYM,每打一次GYM的LV都會上升,是很過隱的……
期待海底世界+自選雙打系統+對戰開拓區

其實我有一個想法,這個想法已經有了很多年了。就是為了挑加破表關的難度,四天王的精靈LV會自動設定為自帶精靈的最高LV。
例如即使你帶一隻70LV火焰雞+5隻30LV的炮灰,四天王的精靈等級也會全部變成70LV不過老任應該不會這樣做了吧……
回復