香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: sy
打印 上一主題 下一主題

論壇大小事記(3/6/2012 論壇改制)

關閉 [複製鏈接]

del del del
回復

一點關於呢個論壇啟用之前既事

我係03年4月16日加入村落
當年村落仲係ver7 n@board時代, 相安無事好和諧

一切既亂源係itphone想搞"內閣制", 搵人幫手管理
據考究, 估計內閣制早於03年5月就已經提出
6月7日n@board主頁可知, 當時已有"板主", 實即內閣
當時我籌組內閣曰"洛克閣", 亦係村內呼聲最大既內閣
後來唔記得點樣, 唔知係權力鬥爭定係點, 引發連場以我為中心既罵戰

再之後, 27/7~19/9其間某日, 印象中係8月尾差唔多9月
唔知itphone真心定玩野, 話唔小心禁錯制將成個n@board既資料剷左
幾日後(9月頭)村落第八次改版, 經歷一小段phpBB時期, 好短, 半年都冇
同時設置n@board, 但只剩低一個留言板, 原本成個n@board社群都消失了

直到04年3月21日, discuz論壇啟用, 村落進入新時代
係n@board時代過渡來既有我,ben,oscar,sy,zerox,pig,小卡,水龍蜥,火雞(lugia)等等, 排名不分先後
過去的歷史, 不想回憶, 未敢忘記
請樓主整理後擺埋上去

考古時搵到個咁既post, 可作參考...
回復

29號死壇事件可加入喔
回復

30號四幻滅忙
回復

30/7:人名大改革
       大量村民改頭換面
       對於個d改左名又改左icon而被認唔出係邊個既村民同埋四幻滅亡感到深切哀悼
回復

地龍事件 見到幻將大扣分原因很正的說: DD
回復

已經超過一年沒有更新了呢
回復

已經超過一年沒有更新了呢
超弩級sy醬 發表於 22/8/2013 12:59 PM

填坑then
一年份的
回復

add new reply to unlock the post.
回復