香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: ~小智~
打印 上一主題 下一主題

スパトレ齊齊打沙包練努力值(簡介)

原來係咁-.-
回復

己確認打玫瑰會出光之石
鬼劍出暗之石
回復

我玩足球打爆左努力值,但點解我升級既時候無特別加既??(即係同我用升級石既數字一樣)
回復

回復 43# keiii321

由bw世代開始
所有努力值立即變為能力值加上去
不再升級時才加上去
所以你不會在升級時會看到數值加很大
回復

即係我每次玩踢球都會加上左能力值到? 咁我見右邊升到最高咁係米我以後打咩怪/再踢足球都唔會再有努力值?
回復

我想問一下係咪用隻寵打一下就+果項1咁樣?
回復

係,每4點努力值=1點能力值
當你見到你個右邊升到頂,唔會再有努力值
如果你唔確定你自己邊一項升左幾多努力值
可以打個白沙包返黎,打完白沙包佢會話你知扣左幾多努力值
*注意:先save再打,確認後reload,因為會清曬你全部努力值
回復

我想問下白沙包點樣出現? 我打黎打去都係黑沙包!
同埋白沙包可以減努力值? (比如我想減功,打白沙包就可以減到?)
thank you so much
回復

回復 48# keiii321

你要先做教學mode
姐係你要踢左2次虫+防努力值既足球之後
先可以打個スパトレ頁面的黑沙包就會有機會出白沙包

如果你想快易d出沙包你留意下寵物名字左邊的圖案
有閃動動案打黑沙包會更容易出沙包

如果你係唔知邊到換個白沙包出黎
你可以睇寵物等待區最右邊有個轉換沙包
點擊後就可以看到你有什麼沙包在身上(over12個不會再增加)

白沙包不能單獨清除單項or幾點努力值
你打左白沙包,你全部有升過既努力值都會為0
回復

即係其實呢個係其中一個方法?
想問一下假設我將比卡超練到252攻擊,咁我係打法包度睇番既話會唔會顯示番比我睇(睇完唔係好明一知半解一問)
回復