香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: killer狂三
打印 上一主題 下一主題

[討論] 新作黑2卅白2集中討論區(6‧23正式發售)

回復

有舊精靈姐...但唔知幾時先遇到,真心希望一開波已經有
如是者我一定捉由基拉,合金怪
之後黑白繼續用返黑超鱷,三頭龍/戰斧龍
應該唔會即刻轉精靈過去

三主未諗到用乜,但火主係三隻最易配招既pm
水...我想要鯉魚王(即係鯉龍)
回復

我也留意到惡道館的問題呀
明明鋼惡都是金銀新屬性, 可是鋼館已經在金銀和 DP 都出了

不過惡天王又相對較多, 先後出現於金銀, 寶石和黑白, 總算補足了 ...

看見傻鴨最開心, 我由寶石開始已經必用
同樣希望路卡在中段出現 (好, 我不奢望早段了) (練親密度需時呀)
回復

會不會這次16個道館呢? 新的6個+舊的6個
毒道館痕望有隻尼多王/后  突然很想牠們
火屬性的道館也很想出現
回復

伊貝可以用矢車森林入面既草岩進/去冰場館果頭搵冰岩進.....
pochuk1234 發表於 22/4/2012 03:57 AM

登錄/註冊後可看大圖

矢車森林同螺旋山都好似冰封左........orz
回復

有舊精靈姐...但唔知幾時先遇到,真心希望一開波已經有
如是者我一定捉由基拉,合金怪
之後黑白繼續用返黑超 ...
楓花雪瑜 發表於 23/4/2012 08:12 AM

我諗一開始唔會有得抓巨金怪,只可以抓鐵阿0,但見一開波有得抓瑪莉路最初型態(不過唔會勁得去邊),音爆青蛙多數會用,對打雷場館有利,之後就黑超惡,有得即刻抓由基拉就最好,但要去到班吉拉先識自動起暴風沙,照用番鬼燈,之後加隻路力奧(最好初期打完水系就有得抓,訓練要時間,煉親密都要時間)

但無得抓蟲系精靈,因為矢車比冰封,最初期既蟲毒小精靈同蟲草都係果到抓,必要
回復

我諗一開始唔會有得抓巨金怪,只可以抓鐵阿0,但見一開波有得抓瑪莉路最初型態(不過唔會勁得去邊), ...
pochuk1234 發表於 23/4/2012 11:57 PM

我打錯= =係鐵啞鈴...
瑪莉路最初型態好阿 做少樣麻煩野

如果我唔用火主 我都會用鬼燈
但真係唔知水草主玩乜好 草主夢特太吸引...又唔想拎草蛇玩磨血
蟲我會用雷蛛or蜈蚣...
玩班吉拉會想玩全沙暴 但唔傳pm既話,又冇乜我想用既pm...

或者4隻已經夠打到天王...唔知我有冇記錯,好似有護主犬捉?
回復

我打錯= =係鐵啞鈴...
瑪莉路最初型態好阿 做少樣麻煩野

如果我唔用火主 我都會用鬼燈
但真係唔知水 ...
楓花雪瑜 發表於 24/4/2012 01:54 AM

但鐵啞鈴神獸捕獲率,而奉神犬就招廢,一係低攻,一係就大量副作用(受1/3,1/4,雙防下降一級等等),所以2隻我都冇興趣用
回復

但鐵啞鈴神獸捕獲率,而奉神犬就招廢,一係低攻,一係就大量副作用(受1/3,1/4,雙防下降一級等等), ...
s20081132 發表於 24/4/2012 05:57 PM

唔認同奉神犬招廢...織炎同近拳咁高攻,有副作都正常
佢仲有招神速呢~

當然,都要睇對方用乜而針對,咁就算有副作用都唔怕啦~
回復

我只對黑白PM的有興趣
回復