香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: music
打印 上一主題 下一主題

寶石復刻!! 外國偷跑了

關閉 [複製鏈接]
henry20901 發表於 6/9/2014 12:59 AM
點解我睇唔到水底view...

0:40, 根住後面無細心睇仲有無
回復

水底有太陽珊瑚, 很仔細的說@.@

潛水是只存在於RS的要素, 很期待復刻呢
回復

潛水的一定是"吼吼鯨"嗎...? = =''
回復

究竟在Gameplay中
1. 主角用了吼吼鯨來沖浪 / 潛水所以才顯示為吼吼鯨,而使用其他精靈時會是不明物體
還是
2. 無論甚麼時候也會顯示為吼吼鯨
抑或是每個人最期待的
3. 根據使用招式的精靈而顯示於地圖上?

你們有甚麼想法呢?
回復

want 3. 根據使用招式的精靈而顯示於地圖上
but possibly it is 無論甚麼時候也會顯示為吼吼鯨
回復

其實既然XY有貝貝龍呢個特例, 飛天果隻烏鴉同衝浪果隻吼吼鯨應該下一代就可以取代啦, 至於替身都係果隻野好~
回復

我想是踉XY的背背龍一樣吧

話說當發現XY用背背龍游水可以騎背背龍的時候真的超驚喜
回復

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

轉自serebii
熔岩蝸牛表示自己多了個近親
回復

新mega!!! BY雪網
mega艾路雷朵!!!
PS mega艾路雷朵身邊既係小光(寶石版捉拉魯拉絲既男仔)

登錄/註冊後可看大圖

原始固拉多 原始蓋歐卡 係新特性
原始固拉多 特性係 Land of Endings
原始蓋歐卡 特性係 Sea of Beginnings
特性會令天氣變成 Strong Sunlight 同 Strong Rain
效果會比睛天雨天強
詳細效果未知

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

MEGA噴火駝特性係Sheer Force  
MEGA後速度下降其他數值上升

登錄/註冊後可看大圖

mega巨牙鯊特性係Strong Jaw
MEGA後所有數值上升

登錄/註冊後可看大圖

回復

不專業翻譯又來了(?)

艾路雷朵追加mega,詳細未明
巨牙鯊追加mega,特性改為強顎(Strong Jaw),全能力上升
噴火駝追加mega,特性改為全力出擊(Sheer Force),速度下降,其他能力上升

原始蓋歐卡/原始固拉多特性為起源之雨(Rain of Beginnings)/終結之地(Land of Endings),
效果為發動暴雨(Strong Rain)/烈日(Strong Sunlight ),效果詳細未明

其實原始蓋歐卡/原始固拉多就是永雨/永晴的意思吧
回復