香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: Qulava
打印 上一主題 下一主題

鍾意PM ? -_-

唉!! 又多幾個XYZ 話LOW B -_- 越黎越唔想話比人聽...
回復

回復

雖然遲了點

月經帖確定
回復

所以某程度上我唔覺得香港人好過大陸人

是非又多
鍾意超人/POKEMON就話係幼稚
我倒覺得鍾意娛樂圈的藝人仲幼稚
回復

你覺得PM跟迪士尼的卡通人物比起來有幼稚程度的分別嗎?
想通了你就會發覺「大人喜歡PM是幼稚」這個說法只不過是因為小眾不被大眾認同
回復

所以某程度上我唔覺得香港人好過大陸人

是非又多
鍾意超人/POKEMON就話係幼稚
我倒覺得鍾意娛樂圈的藝 ...
NDS之子 發表於 25/1/2012 01:07 AM

My Opinions
Foreigners > Hong Kong people > mainland China < TW
大陸人因為冇尊重過我地香港人, 話我地係狗
所以同內地人比, HK人會好好多, 但同foreigners比, HK人真係要反省
(我地本身對其他國籍的人唔了解, 所以唔講咁多...)
================================
明明就係每人都有自己鍾意既野, 歌迷/影迷, 但我地班PM FANS 幾時有 HK人尊重?? (唔知其他國家係咪都係咁, 但至少人地activities 多, fans club 多...

你覺得PM跟迪士尼的卡通人物比起來有幼稚程度的分別嗎?
想通了你就會發覺「大人喜歡PM是幼稚」這個說法只不 ...
dl1s26 發表於 25/1/2012 01:16 AM

+1, 之前有諗, 明知原因但仍不滿而已
幼稚與唔幼稚既問題只係其中因素 重點真係HK大眾唔多認同
回復

如果我地唔玩呀,班細路都玩唔到啦
回復

只怪人真係只用眼去睇野,未試過既野就話低b,無聊,只係甘願比偏見蒙蔽雙眼 orz
回復

說真的~
跟本不需和那幫弱智較真,
管他們說個狗屁不通,
無視掉就好了~
嘦自己明白低B的是他們就可以了~
回復

同意樓上,自己知道自己岩既就得啦,如果下下都活在別人的眼光下會好辛苦
回復