香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: lkh1991
打印 上一主題 下一主題

新手欺空沙TEAM請評(內附一堆問題)

先多謝版大的意見~
關於我那隻企鵝要不要重練?(物攻不是很高, 耐力都是, 有點"兩頭唔到岸"既感覺)
那麼配招只轉光柵砲做草繩結就OK?
道具方面用黑帶好唔好(招式剋對手的話傷害X1.2)

話說這TEAM對著玩鬼火的燈神會吃不消..(TEAM中有3物攻, 而且還是主要火力, 打牠又怕保護~"~)
回復

先多謝版大的意見~
關於我那隻企鵝要不要重練?(物攻不是很高, 耐力都是, 有點"兩頭唔到岸"既感覺)
那麼配招只轉光柵砲做草繩結就OK?
道具方面用黑帶好唔好(招式剋對手的話傷害X1.2)

話說這TEAM對著玩鬼火的燈 ...
lkh1991 發表於 10/6/2009 10:14 PM

企鵝再升一隻特攻好的吧
他也可以玩高移
我的是高移+忍耐+特攻果+特性+滑浪
其實以企鵝來說,打擊面不算很高(我指是的是兩倍以上)
用黑帶也用途有限
你現在這隻企鵝不如用先爪好了

1team3隻物攻其實不算多的了..
燈神原本就是耐力極高的pm
難打也很正常...
你有挑撥已經很好
不放心就用班班/仙人掌
回復

企鵝再升一隻特攻好的吧
他也可以玩高移
我的是高移+忍耐+特攻果+特性+滑浪
其實以企鵝來說,打擊面不算很高(我指是的是兩倍以上)
用黑帶也用途有限
你現在這隻企鵝不如用先爪好了

1team3隻物攻其實不算多的 ...
latios 發表於 10/6/2009 10:52 PM

你隻企鵝(半)自殺式咁惡-,-最尾一招配咩
同埋我想問如果用左忍耐比對面兩隻圍攻
第一隻已經打到你1血, 咁第二隻打落黎係咪照死?
回復

你隻企鵝(半)自殺式咁惡-,-最尾一招配咩
同埋我想問如果用左忍耐比對面兩隻圍攻
第一隻已經打到你1血, 咁第二隻打落黎係咪照死?
lkh1991 發表於 11/6/2009 07:11 PM

最後一招係草繩結,隊伍既需要

忍耐全回合有效
唔同1血頭巾
回復

最後一招係草繩結,隊伍既需要

忍耐全回合有效
唔同1血頭巾
latios 發表於 11/6/2009 08:25 PM

剛查了企鵝的速度最高才123(性格要+速)
用高移的目的是想快過哪些精靈,
還是要用兩次- -?
快不過速專也無補於事不是嗎~"~
回復

剛查了企鵝的速度最高才123(性格要+速)
用高移的目的是想快過哪些精靈,
還是要用兩次- -?
快不過速專也無補於事不是嗎~"~
lkh1991 發表於 12/6/2009 12:55 PM

快過所有非專速精靈還不夠嗎?
回復

企鵝高移應該算滿常見的吧

123相當夠了
我都覺得太多了
我覺得要玩高移 只要有101即可
高移後202便快過種族130俱樂部的 叉字 雷精靈 化翼
其他還可以加減配血防
我覺得只要速度有在101以上 玩高移都是可以接受的範圍

速圍在正式的雙打規比賽中 至多只會出現一個
所以其實也不用太擔心這樣~
回復

如果企鵝雙防低(防25-27但性格-防.. 特防才7.. )
那麼我是不是不用忍耐好較好?(用一次高移被打了3/4血不難)
還是我需要重練- -?
但這隻HP,特攻,速28UP 性格+特攻, 生了3天都生不出+特攻-攻 (這隻餘下的努力值練HP還是防/特防好?雙防偏低另我不知如何是好...)
P.S. 其實用潮水代替水柱巨砲好唔好(唔係講高移企鵝)
      未扣足一半血威力都唔差, 扣左一半血呢招就超變態, 仲要100命中
      相比水柱巨砲命中低, 我用開同呢招一樣命中既石刃, 好多時都打唔中人- -
      係雙打打唔中人一次真係好危險- -||
回復

回樓主 要打NDSL

可以add 我
回復