香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: waiwai
打印 上一主題 下一主題

隨隨便便的去怪罪無關的東西,可以這樣說嗎?

原帖由 fish 於 4/11/2007 12:30 AM 發表

在我edit前你引了/_\(偶太慢~_~)
是想知是否真的d_i .....acc被人盜用亦不是不可能吧 -w-
總覺自己不想去信那人是d_i - -

不過算了,她本人上來時都有機會清楚了
對那個甚麼3月16很有感覺.....好像很特別( ...

2006年3月16是我看Pokemon第444集的日文版的日子
更加是我突然不喜歡Pokemon的日子.
因為3月14是我的生日, 我從網站pocket-monsters.net知道下一集是第444集--有3隻紅唇娃
我當天高興到極點! (大家記得, 我最喜歡的PM是紅唇娃嗎?)
3月16日那天馬上從pocket-monsters.net把那集download下來看
就是這樣, 奇蹟就發生了

原帖由 elven2001 於 3/11/2007 10:16 PM 發表
這個年代還信這個,學學物理再說吧

難道你不知道, 科學只是人作出來的麼?
大把科學理論等著人去推翻呢!
有誰能知道現今的科學完全正確?

原帖由 無聊人=.= 於 3/11/2007 11:28 PM 發表
如果pm係邪靈,咁呢個網d人大部份都撞左邪,好笑,好笑

你才是好笑呢
你以為鬼對所有人都有興趣的麼?
才不是!
人選擇鬼, 但鬼也選擇人.
鬼不是對每個人都有興趣的

正如學校選人, 人也選學校一樣

原帖由 木守宮的蛙糧-PA 於 4/11/2007 09:31 AM 發表

哦 原來如果有M字額都被當共濟會

那人是在亂說話的
無視他好了

我同意你們, 大部份人反PM的原因都是荒謬的
他們的言論顯出他們對PM和基督教的無知

所以, 我也不在反PM
大家要清楚, PM=邪靈的話 不等如 我在反PM

因為就算基督徒, 也有玩PM的自由

回復

其實鬼上身的定義是什麼。﹃。?
回復

原帖由 幻藍 於 4/11/2007 05:34 PM 發表
其實鬼上身的定義是什麼。﹃。?

另一名詞: 被鬼附身

人被鬼附的話, 可以是小事, 可以是大事
可以只是行為上有少少差異--較暴力等
但又可以令人很像精神病人一般痴線

我算是輕微, 算好運了
只是會常常不快樂, 和很暴力

以下是我和朋友msn的內容: 請大家細心閱讀 多謝合作
。§*唯月*§。@英國 [personal statement 還沒搞好!!! 我乾脆去撞牆去了!!] 說:
你做緊咩?? 好似忙到無反應咁ge?
Dolphin_Ice 說:
做緊d同PM有關ge野lor...
。§*唯月*§。@英國 [personal statement 還沒搞好!!! 我乾脆去撞牆去了!!] 說:
..
我可以問...why 嘛
你上我xanga就知
咁你究竟想搞咩...(睇完)

anyway, 先恭喜你決定受浸先
不過送唔到浸禮禮物俾你@-@
lol..
果排我受到好大困擾
所以希望搵基督徒來輔導我
日本人d 卡通...甚至小朋友睇果d, 十之八九都有少----------少咸(冇卜卜脆)
點知比堆fans搵到出來
咩d fans?
Poke fans
搵到d 咩
搵到我0係 yahoo問ge問題
跟住呢
之後就要同佢地解釋, 來收科...
我始終覺得冇一樣野係絕對ge 邪靈...都冇一樣野係絕對唔係邪靈...(我指世界上...物理方面存在ge 野...|||)
佢地搵到又點?? 回應左d 咩要令你解釋??
我希望多d人明白成件事ge來龍去脈
太多人以為我 個Pokemon hater
我唔 係
哦....
e 家有d 明白lar
太多人以為, 我 亂咁up野
可能你用d 字太極端, 好似淨係針對poke 掛
太多人以為, 我為左反pm搞埋呢單咁ge野
honestly...我睇都有d 覺得你太focus 一個case
雖然我明白係你親身經歷...可能會加d 第d case, 話聲明唔係個別針對pm 好d
老實講...都唔係你特登想搞ge..||||
係lar, 可以俾你個yahoo 果個野ge url 我?
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007102203273&r=w
幾時問ga?
不過諗唔到你竟然會post 係yahoo咁多人睇ge 地方
我想多d基督徒輔導我ma...

回復

原帖由 dolphin_ice 於 4/11/2007 05:37 PM 發表

我算是輕微, 算好運了

那麼..
鬼上身和精神病的分別是?
回復

原帖由 dolphin_ice 於 4/11/2007 05:37 PM 發表

我算是輕微, 算好運了

有冇睇醫生?
回復

原帖由 sy 於 4/11/2007 05:53 PM 發表

那麼..
鬼上身和精神病的分別是?

鬼上身係因有鬼而改變一個人ge行為

精神病係因腦分泌或神經線之間的化學平衡出現生理上ge問題, 導致行為上ge改變

鬼上身同精神病患者ge行為會有所分別.
神蹟人員會識分
原帖由 zubat 於 4/11/2007 06:24 PM 發表

有冇睇醫生?

點解咁問?

回復

原帖由 dolphin_ice 於 4/11/2007 06:37 PM 發表

鬼上身係因有鬼而改變一個人ge行為

精神病係因腦分泌或神經線之間的化學平衡出現生理上ge問題, 導致行為上ge改變

鬼上身同精神病患者ge行為會有所分別.
神蹟人員會識分

點解咁問?

那麼其實如何辨認某人是否被鬼附身?
回復

原帖由 木守宮的蛙糧-PA 於 4/11/2007 07:00 PM 發表

那麼其實如何辨認某人是否被鬼附身?

神蹟人員會較容易知道

有時普通人, 就算是信耶穌多年, 也不會分.
我媽媽就是一例, 信了許多年, 起初也不信我鬼上身.
到了驅鬼那時, 她親眼看見時, 才吃了一驚
她發夢也沒想過這種事會發生在我身上

回復

原帖由 dolphin_ice 於 4/11/2007 07:07 PM 發表

神蹟人員會較容易知道

介不介意說說驅鬼時的情況是怎樣的?
回復

原帖由 dolphin_ice 於 4/11/2007 07:07 PM 發表

神蹟人員會較容易知道

你鬼上身呀?唔係化
願聞其詳願聞其詳
回復