香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 小龍chris
打印 上一主題 下一主題

【不思議探險隊】全神獸捕獲地點一覽[已更新31-1-08]

上次上到世界大穴()被鬼龍龍之氣息麻痺+Shadow Dive()殺死/o\
世界之大穴的尼美后好煩的orz
回復

原帖由 Sonic 於 1/10/2007 10:51 PM 發表

上次上到世界大穴()被鬼龍龍之氣息麻痺+Shadow Dive()殺死/o\
世界之大穴的尼美后好煩的orz

我仲未開呢個迷宮..

等官方公佈我先開..

反正咁快玩晒就唔好玩=.=

而家練緊A-H型PM(食軟糖...)

=================================

已經有兩隻爆左9星(C型奇異花&G型噴火龍)

而家谷緊隻水箭龜(H型..)

A-H型PM學到既技能都唔同...

http://syawa.xii.jp/pokedun2/index.php?%A4%AB%A4%B7%A4%B3%A4%B5

http://syawa.xii.jp/pokedun2/index.php?%A4%AB%A4%B7%A4%B3%A4%B5%A5%B0%A5%EB%A1%BC%A5%D7#l6c17b09
回復

我在第二次去打既時候,
捉到岩柱、冰柱同柱王,偏偏捉不到鋼柱....
之後第三次去都係捉不到,,,, 是否跟機率有關?

PS 隊長魔魯風LV4x、隊員小火龍LV5x、木守宮LV5x、毽子綿LV4x
回復

原帖由 水仙‧靈 於 2/10/2007 17:19 發表
我在第二次去打既時候,
捉到岩柱、冰柱同柱王,偏偏捉不到鋼柱....
之後第三次去都係捉不到,,,, 是否跟機率有關?

PS 隊長魔魯風LV4x、隊員小火龍LV5x、木守宮LV5x、毽子綿LV4x

有可能是
我第一次都是只捉到冰柱後捉不到岩柱後
放棄~_~
再玩多一次就四條全收了~_~
回復

通街走的神獸我一隻都遇唔到...
問題1.持有或是指背包中有還是主角持有?
問題2.我打完噩夢獸,但係點解仲未搵到瑪娜菲既?
回復

原帖由 TNC 於 7/10/2007 11:10 AM 發表
問題1.持有或是指背包中有還是主角持有?
問題2.我打完噩夢獸,但係點解仲未搵到瑪娜菲既?

做完任務
i1 v% K2 g8 G' a
再打完惡夢神,過左N日後就會返黎&加入
W" }; {
之後過多N日,出門口時會黎到話你知開左新迷宮(一個小島有椰子樹)  N: B+ c+ f! h: |7 d6 g4 G' ]- |! S
) b% T  y, s3 H! _4 `8 n
主角就可以進化..

引某帖的=]*
回復

原帖由 TNC 於 7/10/2007 11:10 發表
問題
背包中有就可以
回復

今日捉左鑽石了....
感覺上比黑暗果隻易打好多
唔知係咪用左狂咬+冰咬combo
先用狂咬駁扣防,之後再用冰牙駁恐懼
冰左既set左隻拍檔淨用火招即解,結果唔小心叮左一粒就搞掂左
=============我是分隔線==============
今日終於爆左二周目
反正係故事既最後一場...帶隻全倉30幾粒復活種同佢殺過
一開波先行後一格同拍檔夢獸企埋一齊,之後就用みずのはどう同ハイドロポンプ秒淨阿柏怪
清完之後就3隻野圍住ダークライ黎打...結果叮左2粒就ko= =

相反...之後走返去搵パルキア...我已經醒目拎埋隻ディアルガ同佢鬥玩遠攻
點知佢係咁原地用亞空...全隊3隻每人食兩下都叮左,好彩之後我用龍火痺左佢...之後就係咁原地企係度屈佢...

回復

暈,有冇English Version?
回復

NO.490  瑪娜菲 [劇情]噩夢劇情後自動加入???
點解我冇自動加入??
回復