香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: sy
打印 上一主題 下一主題

兒歌金曲

原帖由 莫邪 於 27/8/2006 13:08 發表
嗯,我有點想知道在村落,最多人喜歡的中文版PM主題曲卅片尾曲(如有的話)是哪一首。
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=27569&extra=page%3D1
回復

原帖由 xoled 於 26/8/2006 22:37 發表

不過我反而覺得係 d 小朋友覺得邊套卡通好睇就投個套卡通 ge 主題曲
我覺得佢地唔係覺得邊首好聽而投個一首歌
咪係
兒歌不等於動畫主題歌
軍曹首op都拎到獎(又唔係好聽,搞gag)
d小朋友覺得軍曹好睇就投佢
可能GSD出廣東話主題歌又會有大把人投
回復

其實有無人可以列出十首得獎名單
回復

以前呢個頒獎典禮年年都睇~~~E+大個左~~~都無畱意路~~
回復

原帖由 阿之 於 27/8/2006 14:01 發表

咪係
兒歌不等於動畫主題歌
軍曹首op都拎到獎(又唔係好聽,搞gag)
d小朋友覺得軍曹好睇就投佢
可能GSD出廣東話主題歌又會有大把人投
香港動畫主題歌(泛指在香港找人填詞+唱出的), 相信近乎全部都是兒歌..........
不過兒歌除了上面之外, 還有一些自創, 或是配合某節目類的, 如"放學ICU"
回復

-0-無計啦.兒歌我地冇乜人會聽..但係細個既人就會聽..佢地投乜我地係諗唔到架~_~
仲有..咁多英皇 kenny都冇獎..仲想講多句 kenny個首完全唔似兒歌囉-0-"d細個既人唔多覺kenny既歌好聽?"
有可能啦.軍曹.pm(兩首)都唔係唱得好好咋..黃祖藍= =都唔知佢點解會拎獎..吳卓x 把聲都ok..除左"別怪她"之外都冇乜好聽..超世代之戰唔多好聽 詞又差..冇眼睇..
回復

-0-無計啦.兒歌我地冇乜人會聽..但係細個既人就會聽..佢地投乜我地係諗唔到架~_~
仲有..咁多英皇 kenny都冇獎..仲想講多句 kenny個首完全唔似兒歌囉-0-"d細個既人唔多覺kenny既歌好聽?"
有可能啦.軍曹.pm(兩首)都唔係唱得好好咋..黃祖藍= =都唔知佢點解會拎獎..吳卓x 把聲都ok..除左"別怪她"之外都冇乜好聽..超世代之戰唔多好聽 詞又差..冇眼睇..
個人認為吳唱K首別怪她只是一般...
回復

-,-俾個keroro贏左..好難聽..俾鄭xx一個獨分個獎=_="點解和音果個冇份嫁~佢都好大功勞嫁
回復