香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: ken_030165
打印 上一主題 下一主題

雷神一問

關閉 [複製鏈接]
原帖由 nikefootball 於 29/5/2006 22:18 發表

替身可以捱多過一回合,下回合可攻

明知會比人打死,點解唔想辦法彌補呢???

<<<<有冇需要呀= =

<<<<速攻PM要彌補雙防同HP低GE方法就係極快KO對手
回復

原帖由 nikefootball 於 29/5/2006 22:18 發表

遇到連續攻擊必死

比卡超的作用是敢死隊
不顧血量而重創敵方
回復

原帖由 latios 於 29/5/2006 10:24 PM 發表

<<<<有冇需要呀= =

<<<<速攻PM要彌補雙防同HP低GE方法就係極快KO對手

你同人對打唔係浪費一隻PM試探人馬= =
'速攻PM要彌補雙防同HP低GE方法就係極快KO對手'我唔係好明
如果打唔死人,自己就會死
點解唔穩陣D,捱多幾回合?
回復

原帖由 nikefootball 於 29/5/2006 22:29 發表

'速攻PM要彌補雙防同HP低GE方法就係極快KO對手'我唔係好明
點解唔穩陣D,捱多幾回合?

<<<對戰經常會是這樣的
不過大多是用先讀

<<<有聽過[進攻就係最好ge防守]嗎?

<<<所以以雷超果274特攻係殺唔倒人,佢都係速攻pm,殺唔倒人就會死
比卡超就有成388特攻,對手好難會唔死
回復

原帖由 latios 於 29/5/2006 10:33 PM 發表

<<<對戰經常會是這樣的
不過大多是用先讀

<<<有聽過嗎?

...

1)你用比卡超試探人不如用幸福蛋,起碼冇gum易被一招喪= =
2)但遊戲機裡係一人輪流出招wor...= =
3)比卡超特攻得雷招,如果打對雷招攻減半/地系就bye-bye了
回復

原帖由 nikefootball 於 29/5/2006 22:38 發表

1)你用比卡超試探人不如用幸福蛋,起碼冇gum易被一招喪= =
2)但遊戲機裡係一人輪流出招wor...= =
3)比卡超特攻得雷招,如果打對雷招攻減半/地系就bye-bye了

1,佢唔係用黎試探...只係2vs2對戰中遇倒比佢快/殺唔死ge pm,就可以用保護,再用隊友pm殺掉那隻比卡超搞唔掂ge pm

2,速度快過人就可以先出招,只要呢一招ko左對手,對手就連出招都冇機會

3,你知道覺醒之力有咩野用嗎?
回復

原帖由 latios 於 29/5/2006 10:42 PM 發表

1,佢唔係用黎試探...只係2vs2對戰中遇倒比佢快/殺唔死ge pm,就可以用保護,再用隊友pm殺掉那隻比卡超搞唔掂ge pm

2,速度快過人就可以先出招,只要呢一招ko左對手,對手就連出招都冇機會

3,你知道覺醒之力有咩 ...

1)比卡超得90速,大把野速高過90la......何況呢家人人都注重速度......
2)人地隻隻100Lv......能力值滿哂......一招喪根本冇可能
3)覺醒之力係有用,不過練隻係草系ga覺醒之力好難
回復

原帖由 nikefootball 於 29/5/2006 22:47 發表

1)比卡超得90速,大把野速高過90la......何況呢家人人都注重速度......
2)人地隻隻100Lv......能力值滿哂......一招喪根本冇可能
3)覺醒之力係有用,不過練隻係草系ga覺醒之力好難

1,玩速攻已經係好舊ge事...姨家冇咩人玩...
其實300速以上已經叫快
如果你覺得唔夠快ge,你咪用忍耐+加速果囉

2,打一d普通200特防左右ge pm已經可以扣佢差唔多300hp
如果你用比卡超打超夢夢果d高種pm,當然不能比較
你先比較下400~500種ge pm先,一招已經卓卓有除

3,世上無難事,只怕有心人
回復

回復

1,玩速攻已經係好舊ge事...姨家冇咩人玩...
其實300速以上已經叫快
如果你覺得唔夠快ge,你咪用忍耐+加速果囉
>>>起死戰術......=.=, 但對先制攻擊偏弱

2,打一d普通200特防左右ge pm已經可以扣佢差唔多300hp
如果你用比卡超打超夢夢果d高種pm,當然不能比較
你先比較下400~500種ge pm先,一招已經卓卓有除
>>>但即使在LB的情況下, 比卡超的十萬還是能扣Snorlax過50%HP......=.=

3,世上無難事,只怕有心人
>>>你也可以在Box傳隻Surf比超過來吧, 只是沒個體種而已(NB更可無視這點)
回復