香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 甲斐剎那
打印 上一主題 下一主題

[單打]村落PBO比賽規則 ‧評定精靈的戰鬥能力(9月21日更新)

關閉 [複製鏈接]
其實個人也同意巨沼上5星的(我是不是不應在這)
巨沼本身耐力不差
物攻極高
氣合拳 蟻大也說了
就算不是氣合拳
一個地震也打神蛋半死了

題外話:為什麼我的研究沒人評的=.=
回復

向日花怪和草飛龍放在同一級別怪怪的
如果草飛龍放在2星是因為晴天強攻的話
向日花怪可能是3星水平了...
回復

我有一個地方唔明白..
5月4日你話 6星級別不能跟5星級別組隊的限制,改為使用6星級別的精靈組隊時,最多只能選擇一隻5星級別的精靈同隊。
但係5月6號你話  多番考慮後,6星級別決定採用彈性最大的限制 — 組隊時總星數減1。
咁即係兩個規則同時存在還是只保留5月6號的規則??重有咁可唔可以用655432??
回復

回復 363# 的帖子

655531都得
用6星時,總星數-1
不限5*
回復

今日偶然用了袋龍..
其實我認為他不只3星
捨身撞威力強大
更有特性無視鬼系
HP有105,雙方都有80...
速更有95
回復

其實我想問呢.....

6星PM果度話總星數會無條件-1......其實係咪有點打錯呢.....

舉個例呀.....你話其中一個配對組合是655522.....總數是25......

如果好似咁講.....6星令總數無條件-1.....咁總數咪變左24囉......orz

其實原意係咪想寫總數無條件+1呀.......= =''......因為我睇到覺得好怪.......
回復

偶然..
根本就是四星水平的...
回復

原帖由 David_Dragon 於 18/5/2008 01:37 PM 發表
其實我想問呢.....

6星PM果度話總星數會無條件-1......其實係咪有點打錯呢.....

舉個例呀.....你話其中一個配對組合是655522.....總數是25......

如果好似咁講.....6星令總數無條件-1.....咁總數咪變左24囉 ...

是若隊中含有一隻6*,隊伍*限制由26*-至25*
回復

原帖由 David_Dragon 於 17/5/2008 05:37 PM 發表
其實我想問呢.....

如果好似咁講.....6星令總數無條件-1.....咁總數咪變左24囉 ...

其實係話用6星,,令到26星 變做 25 星咁計 ..
所以6+5+5+5+2+2 = 25 = ok "!
回復

6A不用扣星?
回復