香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: music
打印 上一主題 下一主題

寶石復刻!! 外國偷跑了

關閉 [複製鏈接]
總之就多過之前啦
回復

有港版官網啦
http://www.nintendo.com.hk/pokemon_oras/

任天堂(香港)有限公司,公佈適用於掌上型遊戲機・香港/台灣版Nintendo 3DS專用遊戲軟體『Pokémon Omega Ruby』及『Pokémon Alpha Sapphire』之預計發售日為11月21日。

■『Pokémon Omega Ruby』及『Pokémon Alpha Sapphire』(日文版)
預計發售日:2014年11月21日 /  供應商建議售價:各HKD 349
遊戲種類:角色扮演遊戲

登錄/註冊後可看大圖

※暫定包裝

※遊戲語言可從日文、英文、意大利文、西班牙文、法文、德文、韓文中選擇。本遊戲内容不對應繁體中文,敬請見諒。
※軟體內建的電子說明書為繁體中文。

發售日及封面神獸簡介:http://www.nintendo.com.hk/pressrelease/3ds_20140725oras.htm

遊戲開始選擇:http://www.nintendo.com.hk/pressrelease/3ds_20140725oras_2.htm

Mega Evolution(メガシンカ):http://www.nintendo.com.hk/pressrelease/3ds_20140725oras_3.htm

新功能和元素:http://www.nintendo.com.hk/pressrelease/3ds_20140725oras_4.htm
回復

hswedison 發表於 26/7/2014 03:18 PM
有港版官網啦
http://www.nintendo.com.hk/pokemon_oras/

終於有價格可以參考了,
無中文版可以話係意料中事,
不過即使有,我應該會照玩英文版
回復

BrotherFong 發表於 26/7/2014 03:32 PM
終於有價格可以參考了,
無中文版可以話係意料中事,
不過即使有,我應該會照玩英文版

我覺得個參考價格係廢既
最多比個約既數
但係跟參考價格既,近乎無
發售初期會勁高價
訂左可能會平DD
但係無訂既話一定要頂一陣貴
或者用貴價黎買
上次XY無訂
原本想買X既
但係無曬,得番Y
重要食佢個貴價,成500蚊

所以今次都係試下訂

到出左三個月左右就可能先跟番個價
但係不出半年保3百都可能有難度
可能變299或以下

繁中唔出都係意料中事
因為Pokemon算文字量大既遊戲
佢繁得中既多數唔會文字量超大
例如mario 賽車有幾多隻字呀...最多字都係d咩任務果part

但係pokemon唔同,正係圖鑑都好多字
重未計npc。
都係唔計呢d咁偏既野
正路d既,寵名、招名、道具名都佔好多字吧

不過有心搞繁中,隻game出左之後,半年左右應該完成到中文化
但係香港市場有幾大呢,心照吧
你問身邊同學或朋友
有幾多個係有n3ds? 我自己係接近 0 = =''
回復

Ar維 發表於 27/7/2014 01:15 AM
我覺得個參考價格係廢既
最多比個約既數
但係跟參考價格既,近乎無

我應該會同朋友一齊買game,
講到價格,上次為左XY先特登買n3ds,都格左幾次價先買到手(大概$1400連火牛),
不過戈次的確應該XY有貨之前就好買部機番泥

語言基本上無傷大雅,反正有得玩就好

[得把口]
作為一個稱職既村民,
感染身邊D人一齊玩pokemon,
繼而邀請佢地加入村落是常識吧
[/得把口]
回復

BrotherFong 發表於 27/7/2014 09:16 AM
講到價格,上次為左XY先特登買n3ds,都格左幾次價先買到手(大概$1400連火 ...

我上次都係為左買XY版先買3DS, 貪平買左港版機,
因為港版做緊優惠, 官網都有講, 如買新機+XY其中一隻GAME$1,798, 當時港版XY已售$349
我見到日版XY就售$5XX到, 貴到~~

跟住過2個月左右, 我打爆左 X 版再買 Y 版, 仲係賣緊$349, 日版就跌到$2XX, 所以港版價格應固定
回復

hswedison 發表於 27/7/2014 07:28 PM
我上次都係為左買XY版先買3DS, 貪平買左港版機,
因為港版做緊優惠, 官網都有講, 如買新機+XY其中一隻GAM ...

當時好似係十二月左右吧
我大約係一月度出機

我見到果個優惠初時都有興趣
但係考慮到港版有多廢就諗
都係出番日版機算啦= =
起碼一再出Pokemon既話
我唔洗忍手就可以即刻買
因為港版機要等出左港版先可以
xy港版大約比日本版遲左一個月左右

最後我用左1200出左LL= =
再加300蚊左右出左X版
成套只係買左1500蚊
比果個港版既優惠重要平
回復

BrotherFong 發表於 27/7/2014 09:16 AM
講到價格,上次為左XY先特登買n3ds,都格左幾次價先買到手(大概$1400連火 ...

為pokemon買主機<---不愧是村民 (利申:我也是)

其實抬高價格有差嗎?如果買下載版的話,必然跟日本官方價格。(雖然我不知道即是多少錢,但至少再抬也抬不過下載版的價格)
我一向都在荃豐中心的曉鋒買,不太覺得有曾抬高價啊
回復

其實就算佢再貴都係會中坑入手,你們說是不是呀ㄟ(卅∇卅ㄟ)
回復

其實我覺得$4~500都算係合理
邊個叫自己想早D玩

另外我真係有fd入左坑
不過打完表關就冇玩了
回復