香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 甲斐剎那
打印 上一主題 下一主題

[研究] 寵物小精靈黑/白‧破關精要攻略(基本完成)

樓主可唔可以+圖
次次開我都唔知個攻略打到邊
回復

一次過打到破關必有內情(?)

我在ネジ山被轉暈, 打算明天繼續...
話說今作出現不少醫生護士, 勝了就成了流動精靈中心, 省回不少時間
7號路設計絕妙, 我十分喜歡!
回復

4.3 往上走沒多久便會遇上チェレン(切雷)並進入戰鬥。戰勝後收到アララギ(蘭木博士)的電話,她已經在ライモンシティ(雷門市)的關卡內等待我們。
チェレン(切雷)的陣容:マメパト(普通+飛行屬性、20級)、ヒヤップ(水屬性、20級)/ヤナップ(草屬性、20級)/バオップ(火屬性、20級)、主角精靈(草/水/火屬性、22級)、チョロネコ(惡屬性、20級)

切雷既惡系果隻貓應該係進化左果隻
チョロネコ(惡屬性、20級)=>レパルダス(惡屬性、20級)
回復

我反而想知捉(白版)/(黑版)果陣, 有冇得刷性格同個體, 因為我未打到呢到, 我驚到時捉完之後就打N同七賢人, 之後就load爆機畫面and then auto save, 之後就冇得刷個體同性格!!
JNY 發表於 21/9/2010 10:30 PM

可以喺打N的時侯睇能力查個體,
係睇唔到性格比較麻煩...
只可以講祝你好運...
回復

請問推石係咪一定要拎?
回復

與四大旁的pc的p團成員說話會送你回n之城繼續打...
回復

第八章

8.1 離開道館時發生劇情,得知等離子團已入侵リュウラセンの塔(龍螺旋之塔),「N」更已經在塔頂,眾人立即動身前往。

8.2 於リュウ&#125 ...
@侵略者 發表於 25/9/2010 01:48 PM

不一定要推石…繞到右邊可以走上那些石上面…
回復

Good job, Thank you!
回復

攻略資料很詳細,不過以下連結是完全抄襲此攻略,令人憤怒。

http://tofuza.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
回復

館主三兄弟的陣容:ヒヤップ(水屬性、14級)/ヤナップ(草屬性、14級)/バオップ(火屬性、14級)

請問仲有ヨーテリー去左邊?
一年以來竟無人發現?

評分

參與人數 1金幣 +1收起 理由
ho+ 1很有心

查看全部評分

回復