香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: Treecko
打印 上一主題 下一主題

當我傻架?

之前是大學門口都見過一個,同我個一蚊都冇,又趕著返新界,借住20蚊黎!

之後我話得100蚊,之後他話您比我啦,不用找了!THX您!您真是好人!

好彩我冇拿出來,隨即講句,不好意思,我D同情心不是比你咁利用,錢也不是讓你這人拿!之後就走了!
回復

好不要臉的大叔....
回復

如果係細路就同佢講 :"你媽媽呢?" 佢話無娘親就可以問候佢
回復

回復

青山道(長沙灣的街道
也有一個人常問20$$
回復

試過在回家途中遇上一個外國人,說自己是City U的exchange student,好像是遺失了錢包沒辦法返回City U hall的樣子
說到自己在街上問了很多人也沒有人借錢給他,還說什麼「I think you are also university student. You should understand my situation......」之類的東西,想我借$100給他返hall,還問我bank account說回到hall後會入數還我

我相信他......不過要我借錢是不可能的

之前係太子遇到個阿叔
每朝早都問人借$2的
(已經問過我兩次,所以我認得他)
還有遇過個阿姐
問我借$20搭車
(第一次係新世紀撞到佢,第2次就唔記得左係旺角邊到,
總之我認得係同一個人黎)
果時我勁想寸佢一句 ...
自欺欺人 發表於 20/8/2010 01:39 PM

這個阿姐我也可能遇過了,記得有一個星期,五次經過MK MTR有三次遇上......
回復

之前有個阿嬸問我借-v-但系聽唔到佢d鄉音,,之後諗左勁耐先知佢up咩
回復

還好我隨身帶着一張大萬翁的100元...
回復

嗯~我實會講"識你係老鼠"/"識你o架"
一係鬧佢"你ON 9架?電視都有講啦  咁Q大個人居然要問個比你細既人借錢  落街執吖笨!~"
回復

幾十蚊就0k借                                                       有借無還..  .. 我唸唔會有人咁勁借100蚊反屋企掛..
回復