香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 小衡
打印 上一主題 下一主題

為什麼波波球唱歌不會催眠自己

其實這只不過是一套動畫,
很多事情都不能解釋,
動畫一向都天馬行空,很多事物都不能用科學去解釋,
是否提問者太過執着呢??
回復

可能对波波催眠歌是另外一种类型的曲子。
回復

原帖由 木守宮的蛙糧-PA 於 11/7/2007 16:27 發表

唱K小魚仙是靠難聽的歌聲擊倒對手,而不是靠什麼珍珠吧= =

對了 我記得曾經有小電影說比超會被自己的電電中...

只是發出的電沒眼晴罷了orz
波波球的歌聲其實可以穿耳而過的說...囧
回復

波波球全心全意地唱歌,所有聽不到歌-.-''
回復

原帖由 小衡 於 7/7/2007 16:35 發表
剛看唱K小魚仙......
科學來說,強烈的噪音沒錯可以殺人,
但不是應該首先傷害自己(自殺)先嗎?
同樣...為什麼波波球唱歌,
第一個睡覺的不是他自己嗎?
(空想科學2曾說過)
(回覆#8:還有鬥志和防音特性)
(回覆 ...

可能他/她自身有抵抗力吧.......
回復

其實應該說pm係沒怎邏輯的..
大家都知道非單細胞生物係可以分成動物同植物
但係究竟四草主係植物定係動物呢?
仲有,多多同嘟嘟利,小磁同三磁,地鼠同三頭地鼠唔通有三個頭都算係一隻野咩?
=======================
解決番樓主既問題,至少波波球聽自己d歌唔會覺得自己難聽
動畫裡面都可以見到佢唱果陣好enjoy
所以只係催眠到人,唔會催眠到自己...
回復

原帖由 里中 於 21/7/2007 01:13 發表
其實應該說pm係沒怎邏輯的..
大家都知道非單細胞生物係可以分成動物同植物
但係究竟四草主係植物定係動物呢?
仲有,多多同嘟嘟利,小磁同三磁,地鼠同三頭地鼠唔通有三個頭都算係一隻野咩?
================== ...

佢地同咩動物,咩植物唔同...
植物同我地動物屬真核生物域,
係有一個細胞核的多細胞生物
(真核生物域->動物界)
(真核生物域->植物界)
但寵物小精靈這些外星生物屬雙核生物域,
係有兩個細胞核的多細胞生物
(雙核生物域->寵物小精靈界)
目前就只有這個界
有些門有細胞璧,有些卻沒有
依其能量的性質可分為一至兩個屬性,
目前已發現19種屬性:

普通系(Normal/)
火炎系(Fire/)
水系(Water/)
草系(Grass/)
電氣系(Electric/)
冰系(Ice/)
超能力系(Psychic/)
岩石系(Rock/)
地面系(Ground/)
飛行系(Flying/)
格鬥系(Fighting/)
蟲系(Bug/)
毒系(Poison/)
鬼系(Ghost/)
龍系(Dragon/)
邪惡系(Dark/)
鋼鐵系(Steel/)
??? 系(???/???)
風系(Wind/)

其中風系乃我自創的新屬性
另外,催眠別人的人不會催眠自己,
但也會別人催眠......>.<"
(與其叫波波球唱歌......)
(不如叫斗笠菇散播蘑菇孢子吧...^^")
回復

有個仲強,...溶岩蟲....他唔熱個陣....就......
回復