香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 水火相容
打印 上一主題 下一主題

原帖由 水火相容 於 8/8/2006 02:57 PM 發表

誰說威力會上升...=.=
一路都研究緊一堆冇乜人用既草系
大家覺得長藤怪、大食花、向日葵有冇前途?
前者防守力是所有草系最高
大食花玩毒能力比其他既草系來得更強
向日葵勝在多草系招式變化既招...
三隻都係葉綠 ...
>>>記得就不用某某了吧
>>>不是玩攻的嗎﹖玩毒用大菊花orF/L草主吧
向日葵勝在多草系招式變化既招
>>>草系招式變化既招﹖
回復

原帖由 魔術師Chikorita 於 8/8/2006 15:07 發表

>>>記得就不用某某了吧
>>>不是玩攻的嗎﹖玩毒用大菊花orF/L草主吧
向日葵勝在多草系招式變化既招
>>>草系招式變化既招﹖
毒既意思係泥漿爆蛋
向日葵伊隻生物係草系中學得最多草系招式...
正在發掘佢用途~
回復

原帖由 Bon! 於 8/8/2006 12:01 發表
偶的椰樹獸:
放晴+陽光烈焰+精神念力+光合作用
252sa252sp6sd  +sa-a

椰蛋樹那麼多強大的技能,用光合作用浪費了點...
你高估了光合在晴天下的作用...
努力值也分配得隨便了些 - -

原帖由 水火相容 於 8/8/2006 14:57 發表
大家覺得長藤怪、大食花、向日葵有冇前途?
前者防守力是所有草系最高
向日葵勝在多草系招式變化既招...
三隻都係葉綠素...無奈冇乜人用~

都是低種族的禍,找無聊的老任算帳吧...
蔓藤怪的物耐和大菊花、化石花、椰蛋樹、長脖龍不相伯仲,
況且還有個物耐更高的神獸雪拉比,何來草系物耐最高之說?
大食花的能力值分配實在浪費,攻是高了點,守卻差多了。
向日葵的草系招就那麼普通,沒能算上任何優勢。
多草系招不代表多好用的招,而那些不是攻招的也幾乎不用理會屬性。
回復

原帖由 anteater 於 8/8/2006 21:49 發表

椰蛋樹那麼多強大的技能,用光合作用浪費了點...
你高估了光合在晴天下的作用...
努力值也分配得隨便了些 - -

都是低種族的禍,找無聊的老任算帳吧...
蔓藤怪的物耐和大菊花、化石花、椰蛋樹、長脖龍不 ...
你現在這些說話就好像是把勇於嘗試的別人的心給毀滅了 -3-
論實用性以上pm可能真的不合流,但如果是UU/NU戰的話可能也會有一番作為 ~.~
回復

不會因為某精靈強大才去用,同樣也不會因為某精靈弱小就不用,更何況可以玩UU戰。
不過該先學習用好常見的精靈,然後有空才去玩UU,不應該本末倒置。
回復

長藤怪不是物防種最高
計埋HP可能係既
不過佢頂既物攻屬性實在比雪拉比多

都係那句
只是覺得他們陽光下可能有作為
睇下大家點用
回復

不計hp的話,那麼物防沒有意義了。現在說物耐,不是屬性。
陽光下有多少作為不難看出嘛。
回復

[quote]原帖由 水火相容 於 9/8/2006 12:09 AM 發表
長藤怪不是物防種最高
計埋HP可能係既

都係那句
只是覺得他們陽光下可能有作為
睇下大家點用
回復

原帖由 魔術師Chikorita 於 9/8/2006 00:18 發表

長藤怪不是物防種最高
計埋HP可能係既
>>>長藤怪物防115......(是草系最高的,只是hp低,耐久不足)
>>>長藤怪只擋地,雪拉比擋地、格
你不夠精神就早 ...
擋既意思唔係淨指/2或/4
係睇隻野本身抗性
蟲系對抗雪拉比同蟲系對抗長藤怪
仲有好多例子,洗唔洗逐個寫出來...=.=
算了
長藤怪可以說是第二高的物防能力
講回正題:
他點配先可以在UU有利用價值?
回復