香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 約書亞
打印 上一主題 下一主題

啟暴龍與鯉魚龍?!

關閉 [複製鏈接]
啟暴龍係半聖獸??咁姐係迷你龍都係啦~迷你龍升到55lv就係啟暴龍啦喎~
啟暴龍就難升d ~ 鯉魚龍樣衰d~易捉d~易升d<--又係水糸但唔識飛
係第四關捉隻多多22lv黎用好過(多多識飛-,-)
大比鳥都好用~
回復

Originally posted by ~皮皮~★? at 2005-7-12 06:31 PM:
啟暴龍係半聖獸??咁姐係迷你龍都係啦~迷你龍升到55lv就係啟暴龍啦喎~
啟暴龍就難升d ~ 鯉魚龍樣衰d~易捉d~易升d<--又係水糸但唔識飛

啟暴龍同鯉魚龍的總經驗值一樣.......鯉魚王更難以獨自戰鬥獲得經驗值.......何以見得啟暴龍比較難升?
回復

啟暴龍:我出到電既招~你(鯉魚龍)出唔出到呀?!
鯉魚龍:.........咁我返屋企啦.......
所以啟暴龍係勁d架~~~~~~~@@而且啟暴龍進左兩次化~能力值都高過果條鯉魚多好多啦~~
回復

Originally posted by 迷你龍 at 2005-7-14 11:58 AM:
所以啟暴龍係勁d架~~~~~~~@@而且啟暴龍進左兩次化~能力值都高過果條鯉魚多好多啦~~

未必ga[E-Gla]
俾我用啟暴龍唔會用雷呢^^用物攻仲強~
不過特攻都唔錯ge....[E-Sol]
回復

Originally posted by 迷你龍 at 2005-7-14 11:58 AM:

你咁相剋法實無得打~
你可以咁講
我都可以說鯉魚龍光粉發動 , 啟暴龍打唔中 ,鯉魚龍冰光番啟暴龍
回復

Originally posted by ilovetomato at 2005-7-17 09:21 PM:

你咁相剋法實無得打~
你可以咁講
我都可以說鯉魚龍光粉發動 , 啟暴龍打唔中 ,鯉魚龍冰光番啟暴龍

錯啦~太唔可行啦~!
戰術仲有得打~!可以用挑撥~
特攻啟暴龍唔好話打~招都冇得出~所以我用物攻[E-TeH]
回復

Originally posted by BENNY2 at 2005-7-24 12:50 AM:
你地係度hi乜鬼啊

呢d叫呃post= =
個人認為- -啟暴龍同個條咩鬼魚龍..比..係- -差好遠= =啟暴龍個樣都型d啦..點比==+
回復

Originally posted by diablolam at 2005-7-25 11:15 PM:

呢d叫呃post= =
個人認為- -啟暴龍同個條咩鬼魚龍..比..係- -差好遠= =啟暴龍個樣都型d啦..點比==+

錯啦錯啦~實在係半斤八兩ga咋~!真係差得唔多~!
講講下,可能鯉魚龍是比啟暴龍優勝少少~
你太睇小鯉魚龍啦~!雖然我都好like啟暴龍@@
但都要講下事實^^"
睇落去啟暴龍和鯉魚龍的種族差成60,好似好遠咁.
但其實不然~!等我先列下佢地ge能力值先啦~^^

血  攻  防  特攻  特防  速
啟暴龍:91 134 95 100 100  80
鯉魚龍:95 125 79 60   100  81

以上黎講,啟暴龍好似攻,防,特攻都比鯉魚龍高,其中差最遠的是特攻.
問題就係度~呢兩隻pm的打法我想都不會用特攻...
如此一來...啟暴龍和鯉魚龍的特攻都不用計算了~
如果啟暴龍是用特攻的話,可以用雷打鯉魚龍...當然是必死無疑.
但鯉魚龍速度比啟暴龍高1,性格個體到最高,鯉魚龍都是比啟暴龍快...
用挑撥不但只不能用雷~如果是全特攻招的話~~我想這時也不用打了~

如果是這樣計的話,就只餘下攻防比鯉魚龍高~!
但很可惜~鯉魚龍的特性是威嚇...
如此一來...攻和防鯉魚龍都比啟暴龍高了...
所以...鯉魚龍不但和啟暴龍半斤八兩~還會比他優勝少少...
所以人兄你所言甚差矣~![E-Sol]
我現在也較喜歡鯉魚龍^^而且在FL裡鯉魚龍個樣好有型~!
不過在紅藍綠寶裡...鯉魚龍的樣還是唔好提較好^^"
回復

兩隻都有四倍剋
係揀我會揀鯉魚龍
回復

Originally posted by BENNY2 at 2005-7-24 12:50 AM:
你地係度hi乜鬼啊

post已刪
Originally posted by thomasng at 2005-7-14 05:32 PM:
梗係用啟暴龍la
Originally posted by aesopp48326 at 2005-7-14 09:22 PM:
x暴龍 很勁~

please add your reason.

===================================
Originally posted by BENNY2 at 2005-7-27 12:18 AM:

錯啦錯啦~實在係半斤八兩ga咋~!真係差得唔多~!
講講下,可能鯉魚龍是比啟暴龍優勝少少~
你太睇小鯉魚龍啦~!雖然我都好like啟暴龍@@
但都要講下事實^^"
睇落去啟暴龍和鯉魚龍的種族差成60,好似好遠咁.
...

你ge分析好好
繼續努力~

唯一問題是
如果對手用雷伊...

[ Last edited by smallpotato226 on 2005-7-27 at 08:39 AM ]
回復