香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 甲斐剎那
打印 上一主題 下一主題

[新聞] 寵物小精靈黑/白版‧消息集合帖(9月11日更新)

無論會過幾多個年頭
都唔會削減我對PM嘅熱愛
當然他人嘅說話都唔會動搖到我
回復

認同,我覺得每個人內心深處 都有一個童心(盡管你幾大)
只不過d人唔表露出黎 反話表露既人唔成熟...
有時呢d野..係我精神寄托
楓花雪瑜 發表於 15/9/2010 04:03 AM

其實每個人既精神都會寄托在唔同既野上面
或許我同你一樣, 係會以童心幫自己抒憂
而有d人可能以其他方法來尋樂, 我覺得任何人都唔應該批評其他人抒憂既方法
我唔喜歡比人話「毒」就正如某類人唔喜歡比人話「潮童」

對他們說太多是沒必要的
只要自己知道自己在做甚麼問心無愧就好
再者這種會去取笑他人興趣的人首先不會想跟他成為朋友吧…
對PM沒興趣的也不可以強制宣教大家就好來好往…總之盡己份知分寸就沒有問題了
2203 發表於 15/9/2010 04:33 AM

其實我身邊既朋友都有認為pm係極度幼稚的
只不過唔會恥笑出口, 就正如我唔會當面恥笑佢千幾銀買個靚袋咁敗家
雖然彼此間存在一d睇法, 但係都識得互相尊重的話, 我覺得已經適合做朋友

離左題- -

所以我宜家頭痕緊邊度仲有得訂/肯定17/18號有貨

登錄/註冊後可看大圖

到宜家仲未訂到貨的路過

登錄/註冊後可看大圖

Eypon 發表於 15/9/2010 08:12 AM

先達頂樓話多數18號會有, 不過無得訂特典
回復

邊個話POKEMON係幼稚?
POKEMON可算係數學
你要計出你升一隻野 由1升到100LV
用咩招等 睇下用咩可以更好
分析呀分析 呢D~~都係食腦
幼稚能玩到嗎?
回復

回復

http://forum.tgbus.com/viewthread.php?tid=1477767&extra=page%3D1

三神兽的图
Kuoccharold 發表於 15/9/2010 04:10 PM
3隻四不像
不像馬不像鹿不像狗不像牛

灰色無意見
藍色果隻我不太喜歡
綠色我期望正面
回復

新的3神好似創世神或者同佢有關?
回復

第一隻都OK...其他兩隻D配色..同設計好難頂.....

..如果幾年後再有新版本D設計仲係咁差就慘了...

~黑白有幾隻設計已好惡頂..如火主角第3段..那隻怪獸龍..第一段還非常可愛..

希望是假的....
回復

第一隻都OK...其他兩隻D配色..同設計好難頂.....

..如果幾年後再有新版本D設計仲係咁差就慘了...

~黑白有幾隻設計已好惡頂..如火主角第3段..那隻怪獸龍..第一段還非常可愛..

希望是假的....
yomws 發表於 15/9/2010 04:23 PM
火主三段的設計對我來講無咩問題
但係我不滿佢又出火格
怪獸龍起初我都不喜, 但係清晰圖出左之後無咁反感, 不過配色依然係黑暗
其實我覺得設計上最差的, 係某隻我見到都想嘔的蝌蚪, 似個浮游人頭多d

依家最希望就係冰龍有型d
回復

其實我係雪拉比第一眼見到三神灰色個隻時,我以為係冬凡進化
回復

其實我係雪拉比第一眼見到三神灰色個隻時,我以為係冬凡進化
werewolf 發表於 15/9/2010 04:41 PM

真係好似
回復