香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: Royal
打印 上一主題 下一主題

有會考生嗎?

都可以咁講
即係
我一心會過外國
但如果唔過的話,根據我宜家的成績係入唔番中六
回復

原帖由 hinchun34 於 15/5/2008 07:22 PM 發表

都可以咁講
即係
我一心會過外國
但如果唔過的話,根據我宜家的成績係入唔番中六

HK既教育真失敗!
回復

原帖由 【路比】 於 15/5/2008 09:17 PM 發表

HK既教育真失敗!

講真,其實除了升中六外,冇其他野可以升到大學
IVE個D我覺得冇乜用.......

仲有,唔好講得咁大聲,教育制度呢家野心照吧..........
原帖由 幻將 於 15/5/2008 03:11 PM 發表

嗯, 日文是實用的, 於動漫遊戲而言XD 經常去日本潮拜的也很有用XD
因為日本人礙於先學習日本語, 學習英文是比較難的, 也沒有任何辦法正確發出某一些音調

然後是法文啦
法國人的民族主意強, 想到法國旅行的 ...

我覺得都關事的...........
離題:西班牙文係唔係最易學??

回復

哈哈
我才不怕呢
那怕的是我一上頭條,好多人又會幫我架啦!
回復

你地f.6會揀咩??

我CE有修中英數phychembioeconCIT
暫時預計成績phys/chem/econ/CIT/maths > bio > eng > 中文
and打算中六修phychembio=]
回復

原帖由 Royal 於 19/5/2008 05:16 PM 發表
你地f.6會揀咩??

暫時預計成績phys/chem/econ/CIT/maths > bio > eng > 中文

phychembio聽說會做lab report做死- -

貓就打算chembio stat...
回復

原帖由 Royal 於 19/5/2008 05:16 PM 發表
你地f.6會揀咩??

嘻嘻^___^我都係會考生, 但一直唔知開左呢個話題......
你問ge正正係唔少人擔心ge問題
我打算修Geog, PA&中史(maybe)
如果升到f.6, 又要擔心入唔入到合適ge科目, 真係頭痛...
回復

你地f.6會揀咩??

有望的話會回校修PhyChemPure或是PhyChemBio...
再不行就會修PhyAppmathsPure...
可是會計數計到掛掉...
回復

原帖由 Miffy 於 19/5/2008 05:58 PM 發表

嘻嘻^___^我都係會考生, 但一直唔知開左呢個話題......
你問ge正正係唔少人擔心ge問題
我打算修Geog, PA&中史(maybe)
如果升到f.6, 又要擔心入唔入到合適ge科目, 真係頭痛...

揀之前...搵D師兄師姐問下相關課目到底係讀乜
因為想像同現實可以係天同地比
回復

你地f.6會揀咩??

如果我真的要揀的話,就會揀Phy Pure Math 同Chem
其實有冇得Applied同Pure一齊揀?
回復