香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: latios
打印 上一主題 下一主題

努力值,個體,性格,種族值等解說

#248~GYM8有個好特別既室內市集(?)裏面有個女生幫你cheak擺第一既pokemon~
           如果佢升滿左努力值~就會送個太陽花形狀既緞帶比只野

#249~個體一出世就不變~你只野既個體不停變喺因為有誤差~
           只要再升高d lv就可以縮小誤差~(例子:個體25~咁1 LV就喺0~31,大約20lv就變20~30)
           如果唔喺就睇下面#250

#250~打怪升唔影響個體嫁~可能佢唔記得打左咩努力既寵~搞到亂左~
           其實要輸入埋相關既努力值先準確~
           如果唔想有努力值升lv~可以用升級糖或寄養屋~
回復

#248~GYM8有個好特別既室內市集(?)裏面有個女生幫你cheak擺第一既pokemon~
           如果佢升滿左努力值~就會送個太陽花形狀既緞帶比只野

#249~個體一出世就不變~你只野既個體不停變喺因為有誤差~
  ...
雪散霞花 發表於 28/6/2009 11:15 PM

但係我只係打加攻(努力值)既怪
打左一隻就係個個體值計算表到加1
每一次升lv個體值都唔同
回復

但係我只係打加攻(努力值)既怪
打左一隻就係個個體值計算表到加1
每一次升lv個體值都唔同
52087 發表於 29/6/2009 04:27 PM

會變既只係能力值同努力值
個體是不會變的
回復

點解我隻A精靈用學習裝置被帶升之後唔知去到幾lv去GYM8市個特別市集問一名女子,講完之後佢比左個大陽花樣既緞帶比我隻A精靈既?甚麼一回事??(問#521)
回復

請問一捉番黎果d精靈都係冇努力值?
回復

請問一捉番黎果d精靈都係冇努力值?
wahaha 發表於 3-7-2009 20:59

回復

比卡超1lv果震,種族值係唔係己經係Hp種類值:35
物攻種類值:55
物防種族值:30
特攻種類值:50
特防種類值:40
速度種族值:90
架喇?
關於http://pokemon.aucy.com/nds/cal.php,努力係指咩?
31個體的話,100lv時該項能力會直接地加上31點能力呢句唔明
我打完哥達之後再升等級先會+速2? 定係打過哥達之後弟日升等時就加2?
果幅升lv圖最底既日文係咩?努力值姐係話 如果我打完哥達之後會加速度努力值2?
到升lv果震就加2速,如果打1速既寵,到升lv果震就加1速?
回復

努力值係靠打唔同既精靈黎升
aucy入面你噤唔同版本既能力就會見到
回復

aucy指個努力值係打死佢之後有o既努力值
回復

唔好意思,aucy問努力係咩果度係有得選HP‧攻等等果D
回復