香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: lly
打印 上一主題 下一主題

XY&Z最新動畫視頻連結集中分享帖

真正由比卡超打贏大岩蛇的一場應該係DP果時的GYM1
回復

今集音樂同對戰都好美妙,雖然今次小智用3隻打館主2隻(雀仔被秒左),下集女主角遇勁敵(下星期停播)
回復

幻藍 發表於 22/4/2014 08:08 PM
下集因為韓國沈船事件直接改為打岩石系GYMLEADER

想知跟韓國沉船的關係
回復

嗰集大約係講去一隻沉左嘅船度探險(隻船睇落幾現代下),可能因為「沉船」依樣野同韓國沉船件事發生得太近,怕有觀眾回想到件悲劇,或者怕人投訴佢火上加油、冇良心之類。好似之前日本地震,pm雖然跳左敏感嘅集數黎播,但都俾人鬧災後爭住播動畫,冇同情心。總之任何依啲嘅風險,正常都會迴避,尤其pm依啲大公司,廢事投訴一個變十個。
回復

今集的龍星群很有壓迫力……BW的看上去總覺得沒什麼威力。
而且XY的岩石封印不像是BW那樣扔一塊巨石就算啊。

小智比BW時強很多
回復

回復

道館內部難得同遊戲一樣~
呢個館主醒呀, 叫人攀石上battle field其實係要令佢無精神同體力打道館戰就真
上到battle field開打前果段訓話既BGM好似係大師塔既BGM喎, 依家播左到時咪無新意...
避鐵尾果野根本係MATRIX避子彈
龍星群很有壓迫力+1, 龍尾都有氣勢左
最尾打左舊石頭落佢個口到, 隻暴龍輸得好囉XD
回復

為什麼某雀每次都是出來當炮灰......

好像到目前為止是全戰全敗吧....
vs 蟲系gym ---> 2次全敗
追蹤R團 --->被噴泥機關秒殺
vs 岩系gym --->出場不夠30秒被秒殺

連R團都打不嬴
回復

但係睇番劇場版海報定唔知pv, 好似最早進化既係佢....
回復

music 發表於 25/4/2014 02:12 PM
道館內部難得同遊戲一樣~
呢個館主醒呀, 叫人攀石上battle field其實係要令佢無精神同體力打道館戰就真
...

但係個館主都有講到可以搭電梯,係小智咁XX自己爬上去啫。

不過都仍然有一些十幾年來都仲有的BUG

比卡超可以停留在空中用鐵尾打岩石,隻暴龍又可以停留在空中用龍尾……

個館主話下一個道館同其他道館有D唔同,會唔會係指館主有MEGA進化的精靈?(冇玩過XY)

回復