香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: ho915
打印 上一主題 下一主題

[原創] ハイリンク(High-Link)資料 與任務心得(持續補完中…)

連續玩左12個鐘頭有多...終於測試完...
訓練卡升級條件,係要黑樹同白樹各30等級先得

我係黑樹29lv,白樹30lv時save

之後黑樹29lv,白樹31lv,訓練卡冇變
then重load save,之後黑樹30lv,白樹30lv,訓練卡轉色了
好了,玩到想死...明明bw1就好簡單,好似4個鐘左右就完成...
可能我一個人玩?玩成12個鐘有多先各30lv...
好了,報告完畢,好彩呢排放大假...但願訓醒唔係18號...
回復

已經有人說過訓練員卡升級基本條件(不在這裡)
黑白等級總和60便可
當然各自30也可

想問訓練員卡是直接轉黑色嗎?
回復

已經有人說過訓練員卡升級基本條件(不在這裡)
黑白等級總和60便可
當然各自30也可

想問訓練員卡是直 ...
ho 發表於 16/7/2012 01:44 PM

我差電影未達成...所以係金色

黑白樹一定要兩者都30lv,其中一個唔夠30lv都唔會升訓練卡
如上言所講,我專登係黑樹29,白樹30果陣save
之後我升到白樹31,(黑樹仍然29)但訓練卡仍然係銀色...
之後我重load save,將黑樹升到30,(白樹仲係30lv)但訓練卡轉左金色

簡單d講...我本身訓練卡係銀色
白29,黑31>訓練員卡仲係銀色已
白30,黑30>訓練員卡升級金色了

評分

參與人數 1金幣 +1收起 理由
ho+ 1好的,感謝測試

查看全部評分

回復

樓主 怎樣升級是最快 ??  完幾個任都是升了1LV 有更快的方法升嗎?
回復

樓主 怎樣升級是最快 ??  完幾個任都是升了1LV 有更快的方法升嗎?
CounterSP 發表於 31/7/2012 09:14 AM

有人發現做『2.落し物を 探せ!』的Lv.3任務
會有雙倍積分
升級會比較快
回復

點解我玩遊戲後,明明已經達標,但黑2白2的黑白樹都唔升LV?
某些情況下更只升一邊的黑白樹?
回復

點解我玩遊戲後,明明已經達標,但黑2白2的黑白樹都唔升LV?
某些情況下更只升一邊的黑白樹?
GBA2005 發表於 8/8/2012 08:33 AM

不是達標就會升LV的
它會累計,但實際數字不清楚
完成一定數目便會升LV

#3樓也有寫了,建議升LV的做任務2.落し物を 探せ!(Lv.3)

黑版單機只升黑LV
白版單機只升白LV
多人參與任務,多人升「召開任務者」遊戲版本顏色的LV
如A是黑2召開任務,其他BCDE..是黑2或白2,一同參與任務也只會升黑LV
回復

只要重覆進行任務15就可以得到大量碎片??
回復

只要重覆進行任務15就可以得到大量碎片??
龍豬 發表於 9/8/2012 10:49 AM

是任務25(沒人看#3樓嗎)
是最快途徑獲得最多(4種)顏色碎片
單機進行每次最多大概可獲17個顏色碎片吧..(我自己最高記錄)
回復

ほかくパワーS        聯機通信人數達111        -        30分        精靈捕獲機率大幅上升(時間長)
这里的联机通讯是指任何种类的联机吗?
回復