香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: yat
打印 上一主題 下一主題

【轉】一間荃灣band1既學生rap出香港學生的心聲![歌詞在第二頁]

Originally posted by 比比路多 at 2005-2-17 08:26 PM:
4)黃少清band1(尾)
5)聖芳濟band2(頭)我個間

黃少清band1(尾) ??
我呀妹話佢學校(黃少清)D人話band2(頭) ga wor~~

Originally posted by carrie01li at 2005-3-3 11:36 PM:
有無可能搵番佢出黎牙?

搵甚麼?
回復

自己打既

呢間學校無可否認好似一個狗竇
入面癲狗喪狗餓狗淋狗乜狗都有
個個都想咬住我唔放,我真係採你都烚戇
又話用心去教好d學生,轉個頭又對住我地聲大夾惡
你地做到野咩?唔好意思,我直情唔覺
真係唔明點解d人對你地寄予厚望
你班友咁鬼老套,留耐d都驚你地教壞我個腦

呢間爛鬼學校起係一達爛鬼地方
我有好多野想同你依呢班所謂既miss,阿sir講
見到你條白頭老鬼,我真係反晒胃係到扮到自己懶有權威(真係好有淫威)
唔該你搵篤尿照下自己,成日係到排除異己
我有性格,你又話我有書唔讀無成就,好似一舊垃圾
問我乜野態度,搶晒你d對白,噴到你一面屁你又話我串你
話我咁大過都唔知咩野叫做不分尊卑
喂,你話!每次我想變番乖,你又話我整蠱做怪,你鬧人都冇得解
真係乜都俾你講晒!不過我想話你只係呢間學校裡面你唔係大晒
唔好諗住個個都當你係神咁拜,我只係當你,當你係一條廢柴(一條廢柴)
你口水多過嗲,我理得你咩
我鐘意做乜就做你理得我行正路定歪路
你俾我係咁數但係你又捉唔到我條路
對事對人都只係得果一套(喂,你好唔好呀)
而家我地間學校衰到水浸眼眉你仲係到掛住自己
你班廢柴,幾時先識得蘇醒過黎
仲想問我老幾,唔該你收 皮
我發誓我第日一定會發圍想你地班蛋散砌底

你班友咁鬼老套,留耐d都驚你地教壞我個腦

另一邊箱我想講下一條粉腸佢個樣真係咸咸濕濕
對住d男學生永遠都唔會有半斤百兩呢回事
反而對住d女miss,佢就烚熟狗頭即刻扯佢小DD
人地上緊pe佢仲要拎住杯茶睇人沐浴更衣
我真係唔係好明,佢只係做過一個爛鬼副警就以為自己好醒(你呀!)
你個屎忽精,真係有架都俾你丟清,成日都話有野同我傾
[size=0.6]目及 人裙底性騷擾女仔呢d罪名真係唔惹少
但係就無一不曉,都係因為你呢間學校先會有d咁既風氣
不如你快d返屋企[錦]住張被,費時行過都聞到你陣古龍水味
長時間咁落去,真係索壞我個鼻
人做訓導你做訓導我地只係學生唔係差佬
你唔好當我地好似差佬咁操
做差佬個個唔係我地而係你
俾人炒個個亦都唔係我地(喂又係你呀)
食飽飯無屎痾,唔係搵學生黎隊就係同人吹水仲要唔抹咀
你正一無品,學校d領袖生都有成百九幾人
教出黎d學生唔係核核突突就係唔知自己做緊d乜
你條契弟,真係不知所謂,我真係無眼睇,你簡直誤人子弟
你地成班訓導成日話咩道德觀念,但係我唔覺你地有品得去邊
所謂凡事留一線,日後好相見,但係你對住我就一定心存有遍見
話我嘈到拆天,成日搞到你無面,唔好意思我就係咁賤(你吹咩!)
起碼我敢認,但係你就俾人串到眼鯨鯨
個條爛鬼校長日日係到行行企企成個打雜咁樣
睇你呢份工都會一定做得唔方長
仲有你條八婆你乜都係針對住我
日日塊面就茶到勁似馬騮屎忽,講書講野又甩甩咳咳
你九成食左佛得,我同人打交唔使拗
錯個個一定係我,係你地眼中,我幾時有o岩過?

你地班友咁鬼老套,留耐d都驚你地教壞我個腦

[ Last edited by yat on 2005-3-10 at 02:31 AM ]
回復

Originally posted by yat at 2005-3-9 03:07 AM:
真係 ...

好有耐性啊
回復

o岩o岩對住D歌詞黎聽
內容其實只係好似有少少我有同感
大多都一笑置之好了

[ Last edited by smallpotato226 on 2005-3-9 at 02:28 PM ]
回復

yat打嘅歌詞都尚有些少出入
回復

Originally posted by 莫邪 at 2005-3-9 17:13:
yat打嘅歌詞都尚有些少出入

佢唱得好快呀~
不過我又改番少少~

[ Last edited by yat on 2005-3-10 at 02:31 AM ]
回復