香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 333533535333
打印 上一主題 下一主題

中5,,,有感而發

哩d當然講下

過左speech day再算
見過上年中5既經歷
只能嘆氣一聲
回復

上年既中5 絕對慘死...
我就係其中一個- -
努力讀書吧....1st 334倒不是好受= =
回復

可能我看的只是十分少 亦不明白你們高中的痛苦生活 (?)
我自己認為哩 現在可能只人生百分一的時間 其中一個經歷
經歷這些後 人就會長大一次 明白更多 .

不過追女生這回事…我認為你先為以學業為大前提比較好嘛
你的文字能帶出自己淡淡哀傷的感覺..很欣賞你-v-'
回復

版主

你不明白高中生活,不能怪責你

我自己認為哩 現在可能只人生百分一的時間 其中一個經歷
經歷這些後 人就會長大一次 明白更多 .>>>有感而發,但唔想登facebook,d人會更煩,所以登係村落,認同你
                                                            講法...所以登係村落,唔想忘卻這感覺

不過追女生這回事…我認為你先為以學業為大前提比較好嘛>>>>算係初戀,但這是對的,佢同時都點醒左好多
                                                                                      人.所以我放棄左追佢,只希望最後一年大家
                                                                                      開開心心,一齊努力考埋個公開試

你的文字能帶出自己淡淡哀傷的感覺..很欣賞你-v-'>>>>感謝,這就是高中生活,既要拼搏.但知道拼搏後又
                                                                                要分離,所以先灰
回復

好少入心情區 不過老老實實 我好似見到幾年前中五既我o.o

想當年我抑鬱地睇住中五後眾人星散 然後瘋狂執著於珍惜中七每一刻
只不過 分離仍舊會來
and it HURTS.

兩年後既今日
新環境 新生活 新朋友
都過去了
都習慣了
只係夜闌人靜時無故嘆息

享受當下憂愁/不安/抑鬱/珍惜/渴望祝福好友等等既感覺吧~
記低佢
日後回首時保證津津有味
回復