香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: zz5201314
打印 上一主題 下一主題

pm dp新片頭曲試聽

小智隊伍確定:比卡超,泳氣鼬(冰拳+合金爪),土台龜,烈焰猴(希望有火拳,佢速好高),長冠翁,圓陸鯊
圓陸鯊可能會放(唔肯定)=o=
小光隊伍確定:圓企鵝(可能好似小遙果隻甘進化),長耳兔(盼望進化),波克尤比(好突然,唔通冠軍送?),巨牙豬

首歌d動畫幾好~不過之前電影唔係話帝牙同帕路唔可以碰頭? 仲有4隻時空野點會一齊?時空都唔同...
歌就麻麻地...好嘈XD

咦? 點解全神獸出哂,係差雷公同水君o既?
回復

三柱、柱王淚目

話說最後的隊伍算怎樣了...金銀御三家、多隻鳥、一堆AG出過的...
就是不知道是這些而其餘怎麼沒有...最在意是為甚麼最少跟身的爛泥獸都有?!
回復

小智隊伍確定:比卡超,泳氣鼬(冰拳+合金爪),土台龜,烈焰猴(希望有火拳,佢速好高),長冠翁,圓陸鯊
小光隊伍確定:圓企鵝(可能好似小遙果隻甘進化),長耳兔(盼望進化),波克尤比(好突然,唔通冠 ...
jeremyyau 發表於 7/1/2010 08:46 PM

資料來源???

泳氣鼬(合金爪)(?)
地放放我斬老任
轟炸機(好突然,唔通冠軍送?)...........就算是, 小光都九成不會收下... 白奈真的有轟炸機(動畫)?
帝牙同帕路唔可以碰頭...................超克時不是在一起對坑超神嗎? - -
4隻時空野時空都唔同...................超克時不是已在同一空間? - -
回復

資料來源???

泳氣鼬(合金爪)(?)
地放放我斬老任
轟炸機(好突然,唔通冠軍送?)...........就算是, 小光都九成不會收下... 白奈真的有轟炸機(動畫)?
帝牙同帕路唔可以碰頭...................超克時不是在一起對 ...
Roserade~~fans 發表於 7/1/2010 09:02 PM

泳氣鼬在op中打Darkial時用了2招~
佢隻手發光o架!
真實都係估下...
轟炸機可能由蛋孵化...
回復

泳氣鼬在op中打Darkial時用了2招~
佢隻手發光o架!
真實都係估下...
轟炸機可能由蛋孵化...
jeremyyau 發表於 7/1/2010 09:27 PM

果招係佢差吾多用到急凍掌先發下光
清楚版OP: http://www.youtube.com/watch?v=8mXM7QARJr8
回復

小光隊伍確定:圓企鵝(可能好似小遙果隻甘進化),長耳兔(盼望進化),波克尤比(好突然,唔通冠 ...
jeremyyau 發表於 7/1/2010 08:46 PM

POCHAMA 應該不進化的了,之前有一集講POCHAMA 不肯進化,情況跟比卡超相似
長耳兔也未必了,而小光會有轟炸機有點SURPRISE,我想牠會好像跟長毛豬一樣,幾集後連進2個GRADE???

開始講到打聯盟了,「王牌」噴火龍會再度出場吧...?
回復

最尾果到吾見小智隻噴火龍...
回復

有出急凍拳咩?由頭到尾只見到佢用液態尾巴發光直至消失於屏幕...
回復

佢呢個 OP 係想走 OK! 風格
但係... 畫面同歌好唔夾...

btw, 呢一首 OP 係第一首用 16:9 No safety zone 黎整
回復

係得小剛發現到雪米   =0=
回復