香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: waiwai
打印 上一主題 下一主題

隨隨便便的去怪罪無關的東西,可以這樣說嗎?

我覺得呢個問題的起源是一個惡搞的玩笑
可是不知怎的竟有人如斯認真對待
回復

如果pm係邪靈,咁呢個網d人大部份都撞左邪,好笑,好笑
回復

認真對待啊........
我這樣算不算認真對待?

研究pm可以是一種很嚴肅的事,
但要看你怎樣看待它
回復

原帖由 sy 於 3/11/2007 11:08 PM 發表

不,是她本人來的

雖然E-mail與名是相似,但從何得知@@?
我對是否真d_i有與趣些
怎麼可以寫出一篇爛文,口語都不緊要了,她會(只)去引用wikipedia簡直是不能接受

簡簡看過那篇東東....好像沒甚麼特殊碼/_\ (我把它當成了猜謎@@||?)

回復

原帖由 fish 於 4/11/2007 12:15 AM 發表

從何得知@@?
我對是否d_i有與趣些.....
怎麼可以寫出一篇爛文,口語都不緊要了,她會(只)去引用wikipedia簡直是不能接受

簡簡看過那篇東東....好像沒甚麼特殊碼/_\ (我把它當成了猜謎@@||?)

很容易就能知道..
那網址:http://hk.geocities.com/dolphin8ice/Pokemon_evil-or-not.htm

然後你看http://hk.geocities.com/dolphin8ice/
回復

在我edit前你引了/_\(偶太慢~_~)
是想知是否真的d_i .....acc被人盜用亦不是不可能吧 -w-
總覺自己不想去信那人是d_i - -

不過算了,她本人上來時都有機會清楚了
對那個甚麼3月16很有感覺.....好像很特別(糟了...我真在玩猜謎)

/me esc
回復

原帖由 fish 於 4/11/2007 12:30 AM 發表

在我edit前你引了/_\(偶太慢~_~)
是想知是否真的d_i .....acc被人盜用亦不是不可能吧 -w-
總覺自己不想去信那人是d_i - -

不過算了,她本人上來時都有機會清楚了
對那個甚麼3月16很有感覺.....好像很特別( ...

誰會去冒認她呢?
我也不想信啊..
回復

有些Pokemon設計得很假,所以我覺得這個想法很可笑。

同樣我有玩magic the gathering,有數千隻生物怪獸可以召喚,難道我這也算和邪靈接觸?
回復

唔好經常慣性地將部分宗教人士講既野套曬去全個宗教...

邪靈唔邪靈上唔上身
係睇你對件物件既態度
如果你對pm已經去到一種瘋狂既態度
求神問卜咁既野都可以用落pm的話 (我唔知你點求動畫既野保你平安啦 假設)
我睇你唔X上身都係你好彩...lol

根本乜野都可以拜...乜野都可以搞到你上身...
只不過有D元素係我地唔知
結果有D人拜幾十年野都冇事
有D人又真係搞到上身要搵人幫咁搞笑啫

教會不是神
不是全知的
要全面睇一件事果個應該係你
佢地...只不過係紜紜意見中其中一支而已

回復

不明白為何有X上身便覺得與pm 有關...總有其他可能性。

或許發問者是被上身後,才被 上身物   誤導去覺得事件與pm 有關...

假設真的有上身這回事。
假設發問者果真被上身。
回復