香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: leemingchung
打印 上一主題 下一主題

我捉左8隻小巨金怪,唔知簡用邊隻,唔該幫一幫忙

配合不錯看的,而且如果是DB的話地震威力也*3/4了........
地震對鋼鐘可起不了作用啊(通常......)
回復

原帖由 louis1 於 26/8/2007 04:57 PM 發表

第1.....小巨金怪一定係同百變怪生蛋架la....你覺得cheap就唔好生-.-
如果唔要求高......亂配招也罷

咁邊隻做阿爸卅阿媽?

原帖由 【路比】 於 26/8/2007 03:02 PM 發表
自己生就最好^^
如果唔係選一隻多hp/防(其實都係睇你點玩!)

我生e貝卅貝貝龍卅班吉拉生到驚@@
e貝都有2隻+速-特攻用黎做雷e貝 and太陽e貝
貝貝龍+防-攻
班吉拉+防-特攻

唔玩欺騙空間咁簡邊隻?

原帖由 追命 於 26/8/2007 06:01 PM 發表
捉8隻咁多?樓主真多時間
我覺得巨金怪,配合欺騙空間,會好d,因為佢sp低

8隻睇下邊隻岩
幫下手簡卅_卅
我d問題有冇人識?
回復

我想知性格係咪大過天,冇加減就一定唔好?
因為有幾隻冇加減D攻都唔差,防,特防都高好多
加攻減特攻依隻性格最好,但能力最CHEAP
如果升到100LV加攻性格可以多冇加減性格幾多,定係差唔多,就以以上幾隻黎睇
我就諗箭嘴依2隻
或者幫我決定邊隻一定唔要,唔該哂先

1.一般情況下係,但像鋼蟹想陰人玩雙刃也不能說無,像配入精念打雙子等,但這情況對鋼蟹來說-速更實際,因可順便配合螺旋球

2.+物攻性格max物攻 = 405,不然一般情況下共有369

3.當中雖有一隻是+物攻-特攻性格,但物攻個體太低,不建議使用,而另一隻是雙防欠佳(尤其物防問題嚴重),如果真的不介意就有可用的餘地,不過耐力真是低

基本上真的建議上捉著合性格的百變怪慢慢生一隻好用的出來更好
回復